Съветът на Европа трябва да разработи комплект от инструменти за

...
Съветът на Европа трябва да разработи комплект от инструменти за
Коментари Харесай

Европа трябва да подкрепи руснаците, които се противопоставят на Путиновия режим: Христо Иванов

Съветът на Европа би трябвало да създаде комплект от принадлежности за поддръжка за руснаците, които се опълчват на режима на Владимир Путин, съобщи Христо Иванов пред делегатите на изключителното пленарно съвещание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ).

“Трябва да изпратим обръщение, че сме дружно с тези руснаци, които се опълчват на Путин. Това е доста значимо да се подчертае. Тази организация би трябвало да създаде нов комплект принадлежности да помогне на тези руснаци и да бъде дружно с тях, с цел да не остават сами”, съобщи Иванов, който е началник на българската делегация в ПАСЕ.

Съпредседателят на “Демократична България” разгласи, че в персонално качество и като началник на българската делегация ще гласоподава за изключването на Русия от ПАСЕ. И изясни, че вотът му се основава на декларацията на българския парламент, който жигосах “по допустимо най-силен метод съветската престъпна експанзия против Украйна”.
“Нашата най-голяма вяра за мир е Украйна да издържи.

Ако Украйна бъде завладяна със мощ, ще живеем в свят, в който ще се питаме кой е следващият”, сподели Христо Иванов. И прикани сътрудниците си ПАСЕ да изпрати доста явен сигнал освен към Комитета на министрите, само че и към държавните управления и парламентите на страните членки, че поддръжката за Украйна е поддръжка за нашите очаквания за независимост и за интернационален модел, учреден на закона и разпоредбите.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР