Съветът на ЕС съобщи, че е приел общи мерки за

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел общи мерки за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС одобри общи мерки за безопасност при пътуване в епидемични условия

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел общи ограничения за сигурност при интернационалните пътувания в изискванията на пандемия от COVID-19.

Мерките следва да се ползват за всички услуги за интернационален пътнически транспорт. Тези целесъобразни ограничения включват съблюдаване на безвредно разстояние сред пътуващите, а когато това не е допустимо - потребление на маски, по-често потребление на електронни билети и електронни инспекции на транспортните документи, обезпечаване на приток на пресен въздух и на непорочност на транспортните средства.

Съветът приканва Европейската комисия и страните от Европейски Съюз да продължат да съгласуват използването на признатите до момента рекомендации в региона на транспортите. В известието се отбелязва, че сигурността на пътуванията би се повишила, в случай че жителите са известени за ограниченията авансово.

Пътуването до Гърция се усложнява поради нови забрани за минаване през граничните пунктове

Уточнява се, че условието за безвредно разстояние при пътешестване не се отнася до членовете на едно и също семейство или домакинство. Допълва се, че е належащо граничните инспекции да бъдат улеснени, тъй че да се ограничи допустимо най-вече общуването сред пасажерите и чиновниците.

Според Съвета на Европейски Съюз е належащо посочените ограничения да се ползват и на местата за тръгване и за идване (летища, пристанища и граници). Препоръчва се на тези места, както и в транспортните средства, да бъде обезпечен дезинфектант. От туроператорите и сдруженията за интернационален транспорт се чака да оповестят разпоредбите за сигурност на своите страници в интернет, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР