Съветът на ЕС съобщи, че е приел днес рамка за

...
Съветът на ЕС съобщи, че е приел днес рамка за
Коментари Харесай

ЕС е готов с обхвата на санкциите срещу Турция заради проучванията край Кипър

Съветът на Европейски Съюз заяви, че е приел през днешния ден рамка за ограничаващи ограничения в отговор на неразрешените изследвания, осъществявани от Турция в Източното Средиземноморие.

Рамката ще даде опция за санкциониране на хора и организации, виновни за или взели участие в действия, свързани с неразрешени изследвания за потребни изкопаеми в Източното Средиземноморие. Санкциите ще се състоят в възбрана за пътешестване в Европейски Съюз и запор на имущество на хора и организации. Ще бъде неразрешено даването на средства на включените в листата.

Турция повишава напрежението край Кипър поради газовите сондажи

Днешното решение е директна последица от заключенията на Съвета на Европейски Съюз от 14 октомври, утвърдени от Европейския съвет на 17 и 18 октомври. На 15 юли 2019 година Съветът на Европейски Съюз изрази страдание, че макар многократните апели за преустановяване на противозаконните действия в Източното Средиземноморие, Турция продължава изследванията в кипърските териториални води. Съветът акцентира още веднъж, че сходни противозаконни действия имат съществено директно негативно влияние върху връзките сред Европейски Съюз и Турция. Съветът още веднъж прикани Турция да работи в дух на добросъседство и да зачита суверенитета и правата на Кипър в сходство с интернационалното право.

Заради продължаващите и новите противозаконни изследвания от Турция, Съветът на Европейски Съюз беше решил краткотрайно да прекрати договарянията по всеобхватното съглашение за въздушен превоз и за момента да не привиква съвещания на Съвета за асоцииране и спомагателни съвещания на разговорите на високо ниво сред Европейски Съюз и Анкара. Съветът на Европейски Съюз утвърди предлагането на Европейска комисия за понижаване на предприсъединителната помощ за Турция за 2020 година и прикани Европейската капиталова банка да преразгледа своите кредитни действия в Турция, изключително във връзка с кредитирането с държавна поддръжка.

Съветът на Европейски Съюз реши, че висшият представител по външната политика и сигурността, и Европейска комисия, следва да продължат да работят върху вероятни целенасочени ограничения. На 14 октомври Съветът на Европейски Съюз изрази съществено безпокойствие за противозаконните действия на Турция в Източното Средиземноморие и изрази страдание, че Анкара още не е дала отговор на многократните апели за преустановяване на тези действия, се добавя в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР