Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да наложи

...
Съветът на ЕС съобщи, че днес е решил да наложи
Коментари Харесай

ЕС налага санкции на 6 руснаци за нарушения на човешките права в Русия и Украйна

Съветът на Европейски Съюз заяви, че през днешния ден е решил да наложи ограничаващи ограничения на шестима виновници за съществени нарушавания на правата на индивида в Руската федерация и на частите от Украйна, краткотрайно завзети от Русия, в това число нарушавания на свободата на мнение и на изложение.

Сред включените в листата по Глобалния санкционен режим на Европейски Съюз са прокурори и съдии, работещи в съдилища, основани от съветските окупационни сили в нелегално завзетия Крим. Те са взели участие в политически ориентирано правосъдно произвеждане против Владислав Есипенко, наказан на шест години затвор публицист, и Нариман Джелялов, кримски татарин, се показва в известието.

Руският режим употребява правосъдната система на страната като средство за голям брой съществени нарушавания на правата на индивида. Съдебната система не е самостоятелна и се употребява за непрекъснато и тежко нарушение на човешките права на хора, противопоставящи се на управляващите, като нарушава свободата им на мнение и изложение, добавя Съветът на Европейски Съюз. В листата са включени и двама чиновници на съветската Федерална работа за сигурност, които са взели участие в изтезанията на Есипенко или в следствията против него и членове на общността на кримските татари и Свидетелите на Йехова в Крим.

Мерките по Глобалния режим на наказания поради нарушаването на правата на индивида до момента се ползват по отношение на общо 67 жители и 20 организации, се прецизира в известието. Режимът бе въведен през декември 2020 година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР