Саудитският крал Салман посети заедно с 1000-членна делегация Москва за

...
Саудитският крал Салман посети заедно с 1000-членна делегация Москва за
Коментари Харесай

Русия и Саудитска Арабия с договори за милиарди, Рияд ще произвежда автомати „Калашников“

Саудитският крал Салман посети дружно с 1000-членна делегация Москва за диалози с съветския президент Владимир Путин, съобщи Би Би Си. В хода на срещата бяха подписани 14 огромни военни, енергийни и капиталови контракта, които се правят оценка на милиарди долари. Сред тях е съглашение сред държавната компания “Рособоронекспорт ” и Саудитската военно промишлена компания за произвеждане по лиценз в кралството на автомати “Калашников ” АК103 и патрони с друг диаметър.

По данни на неизвестен източник на “Скай нюз Арабия ” Рияд е подготвен да купи от Москва и съвременни Противовъздушна отбрана системи С-400. “Интерес към сходна договорка има, само че не е формализирана ”, разяснява съветският вицепремиер Дмитрий Рогозин.

Двете страни ще основат и капиталов енергиен фонд, както и фонд за високи технологии в размер на 1 милиарда $ всеки от тях.

Саудитският монарх и Владимир Путин са дискутирали и взаимоотношението на петролния пазар, като Москва е подкрепила понижаване на производството за повишение на цените.

Двамата разискали и обстановката в Сирия, като съгласно наблюдаващи Москва държала да показа саудитската аудиенция като възобновление на съветското въздействие в Близкия изток.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР