Саудитски съд разпореди тази седмица за първи път да се

...
Саудитски съд разпореди тази седмица за първи път да се
Коментари Харесай

Саудитски съд осъди на публичен позор сексуален насилник

Саудитски съд разпореди тази седмица " за първи път " да се разгласява в печата името на мъж, наказан за полов тормоз. Това е ново наказване, замислено като по-възпиращо в това консервативно кралство, където тематиката остава извънредно табу, съобщи Франс прес.

Саудитска Арабия глоби половия тормоз едвам от 2018 година като част от обществените промени на престолонаследника Мохамед бин Салман, чиято цел е да се усъвършенства строгия имидж на богатата петролна монархия в Персийския залив.

" Саудитски съд осъди на обществен срам с издание на името му жител, упрекнат в полов тормоз. Това е първото сходно правосъдно решение в кралството ", заяви в понеделник държавната телевизия " Ал Ехбария ".

Според изданието това е първото използване на новото наказване, добавено през 2021 година към закона от май 2018 година, който санкционира половия тормоз с до пет години отнемане от независимост (с изключение на утежняващи обстоятелства) и санкция, равна на към 70 000 евро.

Присъдата, издадена от съда в град Медина, едно от светите места на исляма, включва също осем месеца отнемане от независимост и санкция от към 1200 евро за наказания Ясер Муслим ал Арауи, заяви локалния частен вестник " Оказ ".

Саудитският жител е наказан за това, че е " докоснал откъм гърба, нападнал е вербално и е тормозил " жертвата, сподели той.

Новото наказване планува издание на текста на правосъдната присъда в локалната преса, като се вземе поради " тежестта на закононарушението и неговото влияние върху обществото ", съгласно телевизия " Ал Ехбария ". /Алексей Маргоевски/.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР