Саудитската държавна телевизия съобщи, че крал Салман е наредил принц

...
Саудитската държавна телевизия съобщи, че крал Салман е наредил принц
Коментари Харесай

Саудитският крал нареди ареста на принц заради брутални издевателства

Саудитската държавна телевизия заяви, че крал Салман е наредил принц да бъде задържан и разпитан, откакто в интернет се появи видеоклип с негови издевателства, съобщи Асошиейтед прес.

Принцът е бил задържан през вчерашния ден - ден след публикуването на видеото в YouTube. На записа се вижда пушка, ориентирана против мъж, чиято глава кърви и който моли за прошка. Вижда се също маса, на която има 18 бутилки уиски "Джони Уокър " червен етикет и руло банкноти.
В Саудитска Арабия продажбата и използването на алкохол са неразрешени, напомня АП.

Публикувано по-късно видео, гледано съвсем четвърт милион пъти, демонстрира млад мъж, за който се твърди, че е принцът, облечен в черна тениска и сиво долнище на спортен екип, с вериги на краката и белезници. На фрагментите се вижда по какъв начин чиновници на силите за сигурност го водят.

Според Франс прес става въпрос за принц Сауд, директен потомък на създателя на саудитското кралство, крал Абдул Азиз. На разнообразни фрагменти се вижда по какъв начин принцът, заобиколен от свои доближени, удря шамари или наскърбява елементарни жители. В един от случаите той нападна яростно човек, посмял да паркира колата си пред жилището му.

Публикуването на фрагментите провокира остра реакция в обществените мрежи. Един от мненията гласи, че никой не трябва да стои над закона, без значение дали е принц, министър или елементарен жител.

Жертвите на принца са призовани да свидетелстват в съда.

Миналата година саудитски принц беше екзекутиран, откакто беше приет за отговорен за ликвидиране, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР