Саудитска Арабия отвори днес границите си за чуждестранни ислямски поклонници,

...
Саудитска Арабия отвори днес границите си за чуждестранни ислямски поклонници,
Коментари Харесай

Саудитска Арабия отвори границите за поклонници от чужбина за малкия хадж

Саудитска Арабия отвори през днешния ден границите си за задгранични ислямски поклонници, искащи да извършат дребния поклоннически обред по светите места в Мека и Медина, прочут като Умра, който е вероятен когато и да е на годината. Близо осем месеца това бе невероятно заради възбраните, наложени от саудитските управляващи по отношение на пандемията от ковид, съобщи ТАСС.

Капацитетът за достъп до светините е увеличена до 100 %, което допуска, че до тях могат да бъдат допускани до 20 000 поклонници дневно. Разрешено е и визитата в Голямата джамия Ал Харам в Мека на до 60 000 молещи се мюсюлмани по едно и също време, оповестява саудитската организация СПА.

Ще работят обаче възрастови ограничавания. На Умра ще се позволяват мюсюлмани от 18 до 50-годишни с негативен PCR тест за ковид. Всички поклонници са задължени да съблюдават санитарните условия, като носят маски и съблюдават отдалеченост. Властите строго ще седят за постоянното осъществяване на стерилизация.

Освен това при идване в кралството чужденците ще би трябвало да се самоизолират за три дни в хотел. Ритуалът Умра ще се прави на групи, не по-големи от 50 души, които ще следват единна стратегия под управлението на гид.

Саудитските управляващи пуснаха специфична интернет платформа, на която може да се получи цялостна стратегия за реализиране на хаджа по светите места на исляма, в това число покупка на самолетни билети, трансфер, запазване на хотели. В момента в кралството работят над 530 компании, които дават услуги по образуване на Умра.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР