Саудитска Арабия обяви нов план за мащабни инвестиции в първата

...
Саудитска Арабия обяви нов план за мащабни инвестиции в първата
Коментари Харесай

Инвестиции за $400 000 000 000: Новият мегаплан на Саудитска Арабия

Саудитска Арабия разгласи нов проект за огромни вложения в първата толкоз огромна самодейност след убийството на журналиста Джамал Кашоги.

Според програмата, оповестена от Saudi Press Agency, вложенията ще бъдат ориентирани към индустриалния бранш, минната промишленост, енергетиката и логистиката.

Енергийният министър на страната Халид Ал Фалих ще показа планове за 18,6 милиарда $ в понеделник, твърди Reuters, базирайки се на източници.

По неговите думи след формалното оповестяване на програмата в понеделник се чака да бъдат подписани към 70 покупко-продажби.

По-късно ще бъдат оповестени такива за 50 милиарда $ в региона на защитата, химическата промишленост и бранша на дребните и междинни предприятия.

Общо Кралството се надява да притегли 427 милиарда вложения, както от вътрешния пазар, по този начин и от задгранични вложители. Според информацията в тази сума ще бъдат включени инвестиции за построяването на пет нови летища, както и на близо 2000 километра железопътни линии.

Инвестициите са част от амбициозния проект на Риад за понижаване на зависимостта на стопанската система от петрола в идващото десетилетие. Една от неговите цели е приносът на частния бранш към брутния вътрешен артикул да бъде повишен от 40% сега до 65%. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР