Саудитска Арабия е все по-близо до договор с Формула 1.

...
Саудитска Арабия е все по-близо до договор с Формула 1.
Коментари Харесай

Саудитска Арабия може да приеме старт от Формула 1

Саудитска Арабия е все по-близо до контракт с Формула 1. „ Дейли Мейл “ твърди, че страната ще заплаща по 50 млн. паунда ($65 млн.) годишно, с цел да провежда съревнование. Според „ Таймс “ договарянията сред Саудитска Арабия и притежателя на Формула 1 – " Либърти Медия "  са почнали още през предходната година. Първият старт може да се организира още през 2021 година, като евентуално ще е по улиците на Джеда. През 2022 година към този момент ще има особено построена писта. 

Все още не се знае по кое време тъкмо ще е надпреварата, като това зависи и от приемането на Маями в календара за 2021 година, което също е съвсем несъмнено. Стартът в Саудитска Арабия евентуално ще се организира в първите месеци от сезона и сигурно ще е преди лятото.

" Дейли Мейл "  твърди, че Формула 1 към този момент е подписала спонсорски контракт с държавната петролна компания на Саудитска Арабия " Aramco ", която е директно обвързвана и с организирането на старт в страната.

Формула 1 ще стане следващият спорт, който провежда съревнование в Саудитска Арабия. В момента в страната се организира рали " Дакар ". В последния месец Саудитска Арабия одобри мача за Суперкупата на Италия сред " Ювентус "  и " Лацио ", както и шампионата за Суперкупата на Испания, в който участваха " Реал "  (Мадрид), " Барселона ", " Атлетико "  (Мадрид) и " Валенсия ". В началото на декември страната бе хазаин и на реванша за международните трофеи по бокс в тежка категория сред Антъни Джошуа и Анди Руис-младши. В Саудитска Арабия се организират шампионати по снукър, голф, тенис мачове, както и конни надпревари. Организации за отбрана на човешките права подлагат на критика съвсем всяко спортно събитие, като настояват, че управляващите в страната се пробват да изчистят имиджа си посредством спорта.

Не всеки състезател е склонен да взе участие в надпревари в страната. Голфърът Рори Макилрой отхвърли поканата да играе в шампионат в Саудитска Арабия този месец.

Шефовете на Формула 1 са сигурни, че ще стигнат до съглашение и с Маями макар митингите от някои локални организации. Ако договорът бъде подписан, през 2021 година ще има две надпревари в Съединени американски щати – в Маями и в Остин. Възможно е календарът за сезон 2021 да включва рекордните 24 надпревари. През 2020 година стартовете ще бъдат 22. През април ще се организира първото съревнование във Виетнам, а в календара се завръща и Гран при на Нидерландия, което ще е на 3 май.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР