Саудитска Арабия е място, където патриархатът съществува в изключително изявена

...
Саудитска Арабия е място, където патриархатът съществува в изключително изявена
Коментари Харесай

Как Apple и Google помагат за следенето на жени в Саудитска Арабия


Саудитска Арабия е място, където патриархатът съществува в извънредно изявена форма.

Жените безусловно се държат под ключ и са лишени от редица права, като това да карат да вземем за пример. Движенията им постоянно би трябвало да са съгласувани с мъжете, които не толерират и най-малките отклонения в покорството на дамите.

Наскоро стана ясно, че любимците ни Гугъл и Apple по самобитен метод са помагали за следенето на дамите в страната, откакто американски сенатор повдигна въпроса за приложение, което може да бъде свалено от уеб магазините на фирмите.
 Снимка 406709

Приложението се споделя Absher и е спонсорирано от държавното управление на Саудитска Арабия. Absher в действителност е цяла база данни, съдържаща информация за всяка жена на територията на страната.

Идеята на приложението е да служи на мъжете в арабската страна като способ за следене на дамите.

Absher отразява всички придвижвания и пътувания на дамите, и известява съпрузите им за тях. Мъжете пък могат да управляват и дефинират по кое време, къде и по какъв метод дамите им пътуват.
 Снимка 406707

Така нито една жена не би могла да напусне рамките на страната, в случай че мъжът й не е отбелязал единодушието си в Absher.

Тим Кук, шефът на Apple, сподели, че не е чувал за приложението, само че ще проверява обстановката. На нас си ни звучи като да знае защо става въпрос.

Скандалът провокира гнева на разнообразни групи за човешки права в западния свят, само че това надали ще има някакъв резултат за дамите в Саудитска Арабия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР