Сътрудници от Станфордския университет са разработили технология, която позволява на

...
Сътрудници от Станфордския университет са разработили технология, която позволява на
Коментари Харесай

Искаш ли да се почувстваш като крава пред заколение?

Сътрудници от Станфордския университет са създали технология, която разрешава на човек да почувства какво изпитват кравите преди да бъдат заколени.

Когато на доброволците, участващи в опита, се сложи особено съоръжение, те се „ потапят “ във виртуална действителност и лабораторията на университета за тях изведнъж  се трансформира в пасбище.

Изследователите направлявали доброволците и им подсказвали по какъв начин да ръководят виртуалните кравички и незабелязано участниците започвали да влизат в роля и да се отъждествяват с кравешките си „ аватари “.

Целта на необичайния опит била човек да се почувства като животно, което се приготвя за заколение.

Един от ръководителите на проучването Джошуа Бостик споделя: „ Ние в действителност се интересуваме от теорията на съпричастността. Ако можете въображаемо да се превърнете в крава, която чака да бъде заколена, това ще промени отношението ви към потреблението на месо “.

След опита част от доброволците фактически декларирали, че повече няма да вкусят месо, а други признали, че даже и по-късно прекарване не считат да трансформират питателните си привички.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР