Сътрудничеството между София и Скопие през последните години е отлично,

...
Сътрудничеството между София и Скопие през последните години е отлично,
Коментари Харесай

Борисов и Джафери: Сътрудничеството между София и Скопие е отлично

Сътрудничеството сред София и Скопие през последните години е чудесно, както и напъните на България за подкрепяне на Република Северна Македония по европейския й път и развиване.

Това споделиха министър председателят Бойко Борисов и ръководителят на Народното събрание на Република Северна Македония Талат Джафери, които се срещнаха след утвърждението на протокола за присъединението на съседката ни към НАТО.

Борисов акцентира, че България е поредна в поддръжката си за Република Северна Македония. Той подчертава върху смисъла на плановете за инфраструктурна, транспортна и цифрова съгласуваност.
Парламентът гласоподава присъединението на Северна Македония към НАТО 140 депутати гласоподаваха единомислещо "за " в отсъствието на левицата
„ Колкото сме повече свързани по райони, толкоз са по-големи вероятностите за вложения, за мир и за разцвет “, сподели министър-председателят.

Борисов уточни, че с реализирането на плана за кулоар №8 районът ще наподобява по друг метод.

Талат Джафери благодари на българското държавно управление за напъните, които поставя за евроатлантическия път на югозападната ни съседка. Той акцентира, че единствено с добросъседските връзки и тясното съдействие страните ни могат да вървят напред.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР