Сътрудничеството между ЕС и Украйна на промишлено ниво ще се

...
Сътрудничеството между ЕС и Украйна на промишлено ниво ще се
Коментари Харесай

ЕС ще даде на Киев още оръжие, стана ясно след срещата на върха в Брюксел

Сътрудничеството сред Европейски Съюз и Украйна на промишлено равнище ще се ускори и Киев ще получи още оръжие - това стана ясно след края на изключителния Съвет на Европейски Съюз късно нощес.

" Договорихме се да работим по тези въпроси, и на идващото съвещание на Съвета през март, да можем да предприемем стъпки за усилване на съдействието на промишлено равнище и за увеличение на доставките на муниции ", сподели ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел.



В ход е и подготовката на следващият пакет наказания против Русия, който е на стойност към 10 млрд евро, и ще засегне съветски политически и военни водачи, както и пропагандатори. Според ръководителя на Европейска комисия - Урсула фон дер Лайен, това че рестрикциите във връзка с Москва са толкоз подробни, е доста значимо.

" Все още всичко е на стадий подготовка и няма нищо твърдо закрепено. Но санкционният пакет на стойност към 10 милиарда евро, е ориентиран към артикули, които не могат да бъдат доставени от на никое място другаде. Ще засегнем надълбоко съветската военна машина, във връзка с технологии или аварийни елементи, които се употребява от военния комплекс. И ще забраним износа - като единствен снабдител, който може да направи това ", разяснява Урсула фон дер Лайен.

По време на срещата е утвърден и пакет от ограничения, който ще помогне на страните членки да подсилят граничния си надзор. Ще се влага в профилирана инфраструктура като камери и високопроходими транспортни средства. Ще стартира и пилотен план, който ще преразгледа процедурите за регистрация и връщане на мигранти.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР