Сътресенията на криптопазара продължават с поредния срив в курса на

...
Коментари Харесай

Срив на биткойн повлече надолу целия криптопазар


Сътресенията на криптопазара не престават с следващия срив в курса на биткойн
(снимка: CC0 Public Domain)

Биткойн загуби към 6% от цената си през последните 24 часа, падайки под границата от 28 000 $. Заедно с него, други криптовалути също влязоха в алената зона.

Токенът Ethereum пострада най-вече, който загуби над 12,5% за едно денонощие и слезе до равнището си от март 2021 година Според една от версиите, за този срив е отговорен рекордният ритъм на инфлация в Съединени американски щати.

Криптовалутите като средство за вложение от ден на ден се интегрират в обичайна финансова система и с в началото високата си волатилност те реагират на външни шокове повече от стандартните активи.
още по темата
В петък Министерството на труда на Съединени американски щати разгласява отчет, съгласно който до края на май годишната инфлация е достигнала 8,6% – за финален път такива проценти имаше през 1981 година

Свикнал с флуктуациите, биткойн в този момент коства към $27 376 – равнище, на което криптовалутата се търгуваше на 12 май, т.е. тъкмо преди месец, след което няколко пъти преодоля психическата граница от $30 000 и още веднъж се върна надолу.

Пазарната капитализация на най-голямата криптовалута в света понижа след спада в котировките ѝ в този момент се прави оценка на към $523,8 милиарда От началото на годината биткойн към този момент загуби над 40% от цената си и по-нататъшната му динамичност е мъчно да се предвижда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР