Сателитните комуникационни терминали Starlink, произведени от SpaceX на Илон Мъск

...
Сателитните комуникационни терминали Starlink, произведени от SpaceX на Илон Мъск
Коментари Харесай

Огромен черен пазар за Starlink на Мъск: Bloomberg

Сателитните информационни терминали Starlink, създадени от SpaceX на Илон Мъск за изключителна приложимост в неговата мрежа, могат да бъдат закупени нелегално в страни, където не съществува съглашение за тяхното потребление – в това число страни, които са обект на интернационалните наказания, заяви Bloomberg.

Съобщава се, че възходящата търговия на черния пазар се е появила в територии с неприятно интернет покритие и качество, където има потребност от високоскоростни онлайн връзки.

Комплектите Starlink, създадени и експлоатирани от американската аерокосмическа компания, са в " необятна приложимост " в Йемен, който е в разгара на десетилетна революция, съгласно неназован държавен чиновник, представен от Bloomberg.

Западни дипломати обявиха пред осведомителната организация, че паравоенните Сили за бърза поддръжка употребяват системите Starlink в Судан " за логистиката си ", защото интернет в страната е спрян от февруари.

Уеб потребителите в Южна Африка и Венецуела също могат да заобиколят възбраната и да задействат терминалите на Starlink, употребявайки търговци на дребно и интернационалните кредитни карти. Южноамериканската нация е обект на наказания, наложени от Англия, Съединени американски щати и други западни съдружници.

В Южна Африка, където държавното управление към момента не е одобрило заявката на Starlink за опериране, терминалите се търгуват във Фейсбук групи. Дилърите оферират да закупят и задействат комплекти в прилежащ Мозамбик, където са лицензирани, а по-късно да ги доставят през границата на южноафрикански клиенти.

 В момента SpaceX има към 5500 спътника Starlink в ниска околоземна орбита, предоставящи уеб услуги на към 2,6 милиона клиенти. Компанията започва през 2019 година, до момента в който основният изпълнителен шеф Илон Мъск се стреми да усили общия брой на спътниците до 42 000 през идващите десетилетия.

По-рано тази година украинските управляващи обявиха, че съветските военни са употребявали сателитната услуга Starlink на бойното поле. Службата е необятно употребена от украинската войска по време на военния спор, откакто Мъск отключи службата за силите на Киев в ранните стадии на спора.

Мъск отхвърли да е доставял сателитната интернет мрежа Starlink на съветските войски, до момента в който представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че Москва в никакъв случай не е поръчвала публично интернет терминалите на SpaceX, добавяйки, че те не са сертифицирани за потребление в Русия.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР