Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата

...
Сателитни снимки показват, че големият руски конвой, който от миналата
Коментари Харесай

65-километровият военен конвой край Киев се е разпръснал

Сателитни фотоси демонстрират, че огромният съветски ескорт, който от предходната седмица беше затънал до украинската столица, наподобява се е разпръснал, оповестиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Сателитните изображения на частната американска компания „ Максар текнолъджис “ демонстрират конвоя от транспортни средства, танкове и артилерия, дълъг 65 километра. Както наподобява той се е разделил на част и е предислоциран.

Бронирани коли от конвоя са видяни в да маневрират в градчета покрай летище „ Антонов “ северно от Киев. Някои от транспортните средства са се преместили в гористи региони, заяви „ Максар “.

Конвоят беше струпан до столицата при започване на предходната седмица, само че настъплението му наподобява беше спряно на фона на известия за дефицит на храна и гориво.

Американски представители споделиха, че украинските войски са обстрелвали конвоя с противотанкови ракети.

Снимките демонстрират също, че елементи от конвоя са се придвижили още по на север покрай Лубянка, като артилерийски гаубици са били изтеглени на огневи позиции наоколо.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна обсада, построена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на към 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на към двадесет метра от екип на Франс прес.

Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази заран влязоха и съветски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви, че половината от популацията на цялата киевска агломерация е избягало от началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари, съобщи Франс прес. " Според информациите, с които разполагаме, всеки втори гражданин на Киев е напуснал града. Днес под два милиона поданици са към момента тук ", сподели Кличко пред украинската държавна телевизия.

Половината от популацията на Киев е избягало, твърди Кличко

" Но Киев се трансформира в цитадела. Всяка улица, всяка постройка, всеки пропускателен пункт беше укрепен ", добави Кличко.
Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона поданици преди началото на спора с Русия.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР