Сателитни изображения показват, че Русия премества някои военноморски кораби от

...
Сателитни изображения показват, че Русия премества някои военноморски кораби от
Коментари Харесай

Сателитни изображения показват, че Русия премества военноморски кораби към други пристанища след атаките на Севастопол

Сателитни изображения демонстрират, че Русия реалокира някои военноморски кораби от черноморското пристанище Севастопол в Крим след поредност от украински офанзиви, до момента в който Москва в това време разгласи проекти за нова база в отцепническия район на Грузия.

До дузина кораби, в това число фрегати, десантни кораби и подводници, в този момент наподобява са дебаркирали на изток в Новоросийск, демонстрират изображения от последните няколко седмици.

CNN може да удостовери, че някои от корабите са пристигнали от Севастопол, пристанището на Черноморския флот, само че спомагателни сателитни изображения, прегледани от CNN, демонстрират, че редица военни кораби остават в това пристанище.

Институтът за проучване на войната (ISW) разяснява, че изображенията от 1 и 3 октомври „ съгласно известията демонстрират, че съветските сили неотдавна са преместили фрегатите „ Адмирал Макаров “ и „ Адмирал Есен “, три дизелови подводници, пет десантни кораба и няколко дребни ракетни кораба “ в Новоросийск.

Най-малко един различен транспортен съд е бил изместен в пристанището Феодосия в Източен Крим.

Преглед на Севастопол. главното пристанище на Черноморския флот. Преглед на Севастопол. главното пристанище на Черноморския флот. Maxar Technologies Украйна е нанесла няколко ракетни удара по Севастопол. Украйна е нанесла редица ракетни удари по Севастопол. BlackSky

ISW означи, че сателитни изображения, направени на 2 октомври, демонстрират четири съветски десантни кораба и една подводница от клас Kilo, оставащи в Севастопол.

Украйна нанесе редица ракетни офанзиви против Севастопол, в това число унищожителен удар против щаба на Черноморския флот и различен, който повреди минимум два военноморски кораба в изсъхнал док.

Дмитро Плетенчук, представител на украинския флот, сподели в четвъртък, че Черноморският флот „ непрекъснато разпръсква своите кораби. Те осъзнават, че това са нашите цели и непрекъснато ги реалокират сред няколко пристанища.

„ Това са Феодосия, Новоросийск и Севастопол – в по-малка степен, тъй като тази акватория е по-малко предпазена. “

Той сподели, че някои съветски кораби в този момент се появяват в Азовско море. „ Виждаме лека смяна в картината, само че като цяло обстановката е постоянна. “

Плетенчук сподели в сряда, че съветските кораби „ непрекъснато сменят местата си за закотвяне и не участват в огромни количества в Черно море.

Той сподели, че четири кораба сега са в Черно море.

Той също по този начин означи, че съветските „ старания за защита и сигурност към по този начин наречения Кримски мост още веднъж са засилени... Сега виждаме 9 елементи там – 4 кораба и 5 катера на граничната работа, морската защита на ФСБ. Те охраняват този обект от север и от юг.

Въпреки това Плетенчук сподели: „ Не бих отписал Черноморския флот. Това е много сериозна формация, в която има доста време и пари. е вложено. ”

„ Сега виждаме, че руснаците са трансформирали още малко тактиката си и разпръскват своите елементи, доколкото е допустимо. Разбира се, те се опасяват да не бъдат ударени. Въпреки това техните самолети не престават да оперират в нашите води, които сме освободили от наличието на военни кораби.

Сега наподобява, че дузина кораби са дебаркирали в Новоросийск. Изглежда, че дузина кораби в този момент са дебаркирали в Новоросийск. BlackSky

Базиран в Москва институт, Центърът за разбор на тактики и технологии, съобщи, че придвижването на корабите е обикновено.

„ Черноморският флот още веднъж извърши обичайната маневра от Севастопол до Новоросийск - и трите настоящи подводници от план 06363, и двете фрегати от план 11356, един патрулен транспортен съд от план 1135М, пет огромни десантни кораба и, явно, по-голямата част от дребните ракетните кораби се реалокираха в Новоросийск ”.

Центърът сподели, че „ някои други кораби – един огромен десантен транспортен съд, два дребни ракетни кораба и двата нови миночистача от план 12700 – са се преместили от Севастопол във Феодосия “.

Отделно, водачът на района Абхазия, проруска територия на Черно море, която се отдели от Грузия, споделя, че на нейното крайбрежие ще има съветска военна база.

Аслан Бжания сподели, че „ подписахме съглашение и в близко бъдеще ще има непрекъсната база за съветския флот в региона на Очамчира “.

„ Всичко това има за цел да увеличи равнището на отбранителната дарба както на Русия, по този начин и на Абхазия и този тип взаимоотношение ще продължи, тъй като обезпечава главните ползи както на Абхазия, по този начин и на Русия, а сигурността е преди всичко “, сподели Бжания.

Грузия съобщи, че сходни дейности „ съставляват жестоко нарушаване на суверенитета и териториалната целокупност на Грузия “, съгласно Ройтерс.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР