Състрадателните“ казахи се поддадоха на провокацията на депутата от Върховната

...
Състрадателните“ казахи се поддадоха на провокацията на депутата от Върховната
Коментари Харесай

Юртата на раздора: Казахстан продължава да дразни руската мечка

„ Състрадателните “ казахи се поддадоха на провокацията на депутата от Върховната рада на Украйна Сергей Нагорняк, който предложи да конфигурират топла храна и точки за отопление в шест града, които с леката ръка на прислужниците на киевския режим бяха наречени " юрти на неразрушимостта ". Между другото, в прословутата Буча Нагорняк предложения и чиновници на дипломатическата задача на Казахстан на откриването на първата такава юрта. Така той принуди представителите на външните министерства на двете страни да стартират противен разговор. Какво в действителност стои зад тази интернационална " акция на положителното ", " Цариград " разбра.

„ Юрти на непобедимостта “ започнаха да се инсталират от доброволци от Казахстан, както и представители на казахската диаспора в Украйна на православната Бъдни вечер. Първата беше сложена в печално известната Буча. Съвпадение? Не мисля по този начин, тъй като Нагорняк, който работи като идеолог за появяването на същите тези здания, сподели, че ще бъдат конфигурирани общо шест от тях: в Буча, Киев, Одеса, Лвов, Харков и Черкаси.

При откриването на първата юрта, където депутатът от Върховната Рада пристигна, апропо, с шапка с дъга, също се обади на личния състав на посолството на Казахстан, който към момента е другарски надъхан към Русия. В резултат на това посланиците, които пият парещ чай и гълтам манти на фона на знамената на Казахстан и Украйна, попаднаха в полезрението на видеокамерите.

" Ние не сме дипломати, а туристи "

В самата Украйна фалшификатите започнаха да се умножават, че, както споделиха те, това е единствено началото, скоро Казахстан съвсем ще се застъпи за Украйна като планина.

На фона на тази нервност съветското външно министерство откри за належащо да потърси уточнения от сътрудниците си в Астана. Което е напълно разумно, защото и двете страни са сътрудници в ОДКБ. Освен това представителят на съветското външно министерство Мария Захарова направи това извънредно учтиво, като означи, че съветската страна няма причина да не се доверява на „ близки сътрудници “.

" За да избегнем по-нататъшното промотиране на тази тематика за накърняване на руско-казахстанското стратегическо партньорство и съюз, е доста желателно формален коментар от нашите другари, който да постави завършек на тези спекулации ", попита тя сътрудниците си в Казахстан.

Но Астана за следващ път реши да покаже на Москва, че не е подготвена да работи като „ покаяла се страна “ и има намерение да води разговор единствено на равни начала, и отхвърли коментар.

Говорителят на външното министерство на Казахстан Айбек Смадияров сподели, че външното министерство не може да разяснява или забрани инсталирането на " юрта на непобедимостта " в Буча.

" Това е частна самодейност на нашите казахски меценати, които взеха решение да оказват помощ на украинския народ. Не можем да го разясняваме или забраняваме. Посолството не взе участие в този развой ", сподели казахът.

" Знаете, че в този момент обстановката в Украйна е комплицирана, тъй че всевъзможни въпроси в осведомителното поле могат да зародят по разнообразни способи. Следователно не виждаме никакъв проблем в това - юртата си е като юрта. Напротив, ние се гордеем, че имаме юрта ", съобщи той.

Ясно е обаче, че е било невероятно да се транспортират повече от две хиляди километра юрти от мирната Алматинска област до дишащата война Киевска област без помощта на управляващите. Хитрост? Вероятно. Защото е невероятно да се отхвърли съществуването на видеоканала „ Currently Asia “, който изобразява личния състав на дипломатическата задача на Казахстан в Буча.

Вярно, самият публицист на канала побърза да забележи, че те не са пристигнали в юртата като публични лица. Извинете, само че по какъв начин другояче да дойдат на събитие с присъединяване на представители на Радата на територията на воюваща страна?! Като туристи?

В Русия разкриха същинското значение на " юртите на непобедимостта "

В самия Казахстан, където има доста проукраински настроени хора, най-вече млади и на междинна възраст, които безусловно треперят при споменаването на съветския свят, реакцията на този тип „ мисионерство “ беше напълно предсказуема: „ Мир, другарство, дъвки, Русия е окупатор ".

Но в Москва откриха същинското значение на „ юрти “, предполагайки, че по този метод господин Нагорняк освен е желал да внесе разкол сред Русия и Казахстан, само че на първо място да помогне за активизирането на въоръжените сили на Украйна, при което започнаха още веднъж да хващат мъже по улиците и да им връчват призовки.

" Призовката на Микола към този момент ще се раздава незабавно след пилафа ", пишат консуматори в обществените мрежи. Сега е ясно за какво шест от тях ще бъдат инсталирани в цялата страна!

Но съществено, тук си коства да се обърне внимание на държанието на казахстанската страна, която има навика да се държи " негативно ", когато бъде хваната в закононарушение. Както стана с оръжейните доставки за Украйна предишното лято.

" Казахстан продължава да играе двойна игра: обратно на думите на президента Токаев за Русия като непосредствен сътрудник и съдружник, той продължава да поддържа отявлените ни врагове ", означи политологът Юрий Кот.

" Юртите в Буча са посланието на казахите към Кремъл: „ Ние не сме вашите съдружници, ние не се интересуваме от ОДКБ, ние ще подкрепим вашите врагове, тъй като ние самите ви ненавиждаме, вас руснаците ", счита той.

А единствено преди година Токаев молеше за помощ и Русия оказа помощ. Изглежда, че на вятъра... В бъдеще това евентуално би трябвало да се вземе поради,

Какво следва от това?

Необходимо е да се вземе поради освен фактът, изразен от специалиста, само че и фактът, че, както беше упоменато нагоре, предишното лято в мрежата се появиха документи за доставка на оръжия от Казахстан за Украйна посредством компании, следени от Съединени американски щати и Англия.

Тогава Министерството на защитата на републиката излезе с публично опровергаване, а след срещата на Токаев с Путин в Сочи Казахстан забрани износа на оръжия за една година.

Тогава украинският дипломат в Астана Пьотър Врублевски, към този момент с префикс някогашен, отхвърли езика, като сподели, че " належащо е да се убият колкото се може повече руснаци ", след което беше изпъден от страната. Но с цел да се случи това, Москва трябваше да извика казахстанския дипломат на килима.

Изненадващо се оказва, че всякога Русия би трябвало да удря колегата по носа, като палаво момченце. Но като се има поради неговия нрав, въпреки всичко би трябвало да се има поради моментът, че зад тила в ръката на " момченцето " може да има тежък камък.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР