Състоянието на зърнено-житните култури към момента е много добро, очакванията

...
Състоянието на зърнено-житните култури към момента е много добро, очакванията
Коментари Харесай

В Добруджа очакват добра реколта от зърнено-житни култури

Състоянието на зърнено-житните култури все още е доста положително, упованията са за добра годишна продукция. В края на месец юни ще стартира жътвата на ечемика, а към 10 юли и тази на пшеницата, осведомят от Добруджанския аграрни институт в Генерал Тошево.

Слънчогледовите растения се развиват извънредно добре, изключително след падналите тези дни дъждове.
Засетите с пшеница площи в област Добрич са в доста положително положение, съобщи зам.-директорът на ДЗИ - Генерал Тошево проф. Иван Киряков. Според него проблем тази година за земеделците е високата себестойност на създадената продукция, съобщи БНР.

"Няма заболявания, няма неприятели най-малко на този стадий. Ако нямаме суховей в края на юни и в случай че по време на жътвата не вали, продукцията от Добруджа няма да е по-ниска от миналогодишната ", сподели проф. Киряков.
Падналите тези дни дъждове са обезпечили задоволително влага за слънчогледовите насаждения за седмици напред, осведоми доцент Галин Георгиев от земеделския институт.

"Състоянието на посевите към днешна дата е положително. И тази година се появи заболяването мана по слънчогледа. Между 15 и 20 % доближи нападението. "Причината съгласно доцент Георгиев е в неспазването на сеитбооборота, който би трябвало да е най-малко 4-5 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР