Състоянието на тримата най-богати американци, събрано на куп, е повече

...
Състоянието на тримата най-богати американци, събрано на куп, е повече
Коментари Харесай

Трима US милиардери са по-богати от 160 млн. американци


Състоянието на тримата най-богати американци, събрано на куп, е повече от това, с което разполага бедната половина на популацията на Съединени американски щати, или 160 млн. души, сочи отчет на Institute of Policy Studies (IPS).

Водещите в американския лист Forbes, за които става дума, са създателят на Amazon Джеф Безос, един от създателите на Microsoft Бил Гейтс и вложителят Уорън Бъфет. Събрани дружно техните активи са от към 250 милиарда $, сочи отчетът. Авторите му са взели употребяваните данни от октомврийския рейтинг на американските милиардери, оповестен от Forbes.

В изследването също по този начин е маркирано, че 25-тимата най-богати милиардери в Щатите владеят общо 1 трилион $. Сред тях се подреждат създателят на Фейсбук Марк Зукърбърг, и основателите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин. Състоянието на междинното американско семейство, без в него да се включва цената на коли, е 80 000 $, сочи отчетът.

Forbes прави оценка положението на 400-те най-богати американци от 1982 година За да попадне човек в първия рейтинг е било задоволително да има 100 млн. $. Днес прагът за включване доближи 2 милиарда $ на човек./БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР