Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера до Своге остава тежко.

...
Състоянието на пострадалите при катастрофата вчера до Своге остава тежко.
Коментари Харесай

МЗ даде подробни данни за състоянието на ранените

Състоянието на потърпевшите при злополуката през вчерашния ден до Своге остава тежко. Обстановката по думите на лекарите е динамична и може всеки миг да се промени. 
 
Ранените са настанени в " Пирогов “, Царица Йоанна - ИСУЛ, болница „ Св. Анна “ и ВМА. В Своге също са прегледани и обработени няколко души, изпратени по-късно в София.
 
В " Пирогов “ има шестима настанени: 64-годишна жена с букви С. П. – с тежка гръдна контузия, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 72-годишна жена с букви М. Г. -  с тежка гръдна контузия, тежка фрактура на гръбначен дирек, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 74-годишна жена с букви К. Т - с тежка гръдна контузия, черепно-мозъчна контузия, интубирана, на изкуствена белодробна вентилация; 60-годишна жена с букви С. К. – с гръдна контузия с фрактури на ребра, фрактура на гръбначен дирек, фрактура на крайници; 71-годишна жена с букви Д. Д – с тежка фрактура на долни крака и таз; 52-годишна жена с букви С. Г. с черепно-мозъчна и лицево-челюстна контузия.
 
В УМБАЛ „ Света Анна “ в София са шестима потърпевши, от които пет дами и един мъж: 66-годишна жена с букви Л. Ф. – приета в болница в Хирургична клиника без заплаха за живота. Пациентката е в съзнание; 62-годишна жена с букви З. Х. – на апаратна вентилация, в тежко положение, след операция; 57-годишна жена с букви В.П – в устойчиво положение без заплаха за живота. Пациентката е в съзнание; 52-годишна жена с букви Б. А. – с комоцио, в устойчиво положение без заплаха за живота; 65-годишна жена с букви Е. Б. – в устойчиво положение, в схващане, без заплаха за живота; 61-годишен мъж с букви Л. Х. – в схващане, в устойчиво положение.
 
Във ВМА са настанени двама потърпевши: 62-годишна жена с букви С. М. – в устойчиво положение, с голям брой травми, без фрактури. Пациентката е контактна; 30-годишен мъж с букви С. В. – в тежко, само че устойчиво положение с черепно-мозъчна контузия, гръдна и шийна контузия, фрактура на рамо и на лумбални прешлени. Пациентът е контактен и е настанен в реанимация. 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР