Състоянието на финансите на България е стабилно. Няма опасност нито

...
Състоянието на финансите на България е стабилно. Няма опасност нито
Коментари Харесай

Премиерът увери: Състоянието на финансите е стабилно. Няма опасност за пенсиите и доходите

Състоянието на финансите на България е устойчиво . Няма заплаха нито за валутния ръб, нито за курса лев-евро, нито за пенсиите и за приходите на хората. Това увери пред „ NOVA “ служебният министър-председател Гълъб Донев . Той акцентира, че няма и риск страната ни да изпадне в дългова рецесия и акцентира, че неговият кабинет правел всичко належащо. Нещо повече. Дори събираемостта се повишавала. За месеците януари и февруари тя била с 1 милиард и 300 милиона по-висока .

Що се отнася до отчета на Министерството на финансите той изясни, че това бил един естествен документ, който се правел при бюджетната процедура за всяка последваща година. Според премиера в него нямало безусловно нищо притеснително.
Донев разгласи също по този начин, че банкрут на страната било по-скоро заглавие , което е излязло в медиите. В самия отчет безусловно на никое място не се споменавало сходно нещо. Точно противоположното – финансите на България били доста постоянни.

Премиерът отхвърли опцията служебният министър на финансите Росица Велкова да подаде оставка и уточни, че тя е един потвърден експерт. А служебното държавно управление е подхванало ограничения, с помощта на които в бюджета щели да влязат към 6 милиарда лв. . По този метод щял да бъде затрупан свръхдефицита.

Министър-председателят разяснява и високите цени, като уточни, че към този момент имаме трайни промоции на питателните артикули от първа нужда с помощта на подхванатите от кабинета ограничения в тази посока. Освен това имало и последователно понижение на инфлацията .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР