Състоянието на 16-годишното момиче, което удуши новороденото си бебе в

...
Състоянието на 16-годишното момиче, което удуши новороденото си бебе в
Коментари Харесай

16-годишната родилка, която удуши бебето си, се стабилизира, но я чака...

Състоянието на 16-годишното момиче, което удуши новороденото си бебе в казанлъшкото село Средногорово, към този момент е устойчиво. Петя ще остане в болничното заведение в Казанлък най-малко до края на седмицата, където грижите за нейното здраве ще продължат, оповестява bTV.

Бременността на момичето не е била проследявана, защото бъдещата майка е крила до последно. Затова откакто родила в домашни условия и не се е почувствала добре, тя траяла да отхвърля да отиде на доктор. Накрая въпреки всичко се е решила, а това е избавило живота ѝ.

Петя постъпва в здравното заведение със мощни болки в стомаха и с инфектиране. При прегледа незабавно излиза наяве, че е родила преди малко, само че настойчиво отхвърля да каже къде е бебето. Това усъмнява медиците и звънят на 112, по този начин казусът се разплита.

Назначена е сложна експертиза, която ще откри в какво психическо положение е била малолетната преди, по време и след раждането и кои фактори са формирали решението ѝ, съобщи пред bTV районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова. Досега събраните доказателства сочат изрично, че Петя е причинител на действието.

По думите на районния прокурор експертизата ще е подготвена след 10 дни. Мотивите за това закононарушение са незрялата възраст на малолетната майка, която е изпитвала мощен боязън, укривала е бременността си и е взела това решение след раждането, сподели Димитрова.

На този стадий от следствието приятелят на Петя и евентуален татко на бебето е очевидец на действието. Неговите показания подхождат на приетата виновност на извършителката, посочи Таня Димитрова.

Ще му се търси обаче наказателна отговорност за общуване на брачен начала с ненавършило 16-годишна възраст лице.

Кметът на село Средногорово Илиян Илиев съобщи, че бащата на Петя и евентуалният татко на бебето не са поданици на селото, там са работили като строителни служащи. Петя е ученичка в Техникума по лека индустрия в Казанлък. Кметът разказа момичето като усмихнато, положително и учтиво и призна, че е шокиран от случилото се.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР