Състезателят по колоездене на СКК Спринт Мирослав Минчев за пореден

...
Състезателят по колоездене на СКК Спринт Мирослав Минчев за пореден
Коментари Харесай

Колоездачът Мирослав Минчев отново е Спортист на годината на община Разград

Състезателят по колоездене на Съюзна контролна комисия " Спринт " Мирослав Минчев за следващ път бе определен за " Спортист на годината " на Община Разград. През тази година 29-годишният колоездач, който е народен играч и рекордьор в дисциплината 1000 метра, завоюва първо място на Балканското състезание, има и два сребърни медала от Балканиадата по колоездене - в спринта и отборно. Минчев е и треньор в клуба, за който се състезава.

Класирането беше оповестено през днешния ден на съвещание на назначената със заповед на кмета доктор Валентин Василев седемчленна комисия, формирана от публицисти и спортни деятели. Предложенията за установяване на 10-е най-хубави спортисти, най-хубав тим, най-перспективен млад играч и най-хубав треньор са направени от 13 спортни клуба, разрастващи самостоятелен спорт и спорт за всички.

На втора позиция в класацията се подреди състезателят на ШК " Абритус " Ивайло Енчев. През 2018 година шахматистът покри норма за гросмайстор, той е победител в държавното отборно състезание за типичен шахмат и зае второ място в интернационалния шампионат за мъже в Нюрберг, Германия.

На трето място е състезателят по културизъм на Семеен кодекс " Гладиатор " Николай Пенчев. През тази година той се класира пети в категория 100 кг в шампионата " Мистър Олимпия " в Лондон.

В десетката на най-хубавите спортисти на община Разград са още Клаудиу Кешеру (футбол), Мустафа Мозак (борба), Светослав Дяков (футбол), Февзи Аларън (колоездене), Пламена Иванова (бокс), Момчил Николов (шахмат) и Боян Бонев (стрелба с лък).

За тим на годината комисията дефинира ПФК " Лудогорец 1945 ", а за треньор на годината беше разгласен към този момент някогашният старши треньор на футболния първенец Димитър Димитров.
За най-млад перспективен играч беше определен Лъчезар Вълчев от състезателен клуб по лека атлетика " Лудогорец ".

Церемонията по награждаването на 10-е най-хубави спортисти, най-хубав тим, най-перспективен млад играч и най-хубав треньор за 2018 година ще се организира на 12 декември във фоайето на 11-ти етаж на общината.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР