Състезателят на „ЕНЕКОД“ Григор Григоров приключи успешно RALLY ISLAS CANARIAS.

...
Състезателят на „ЕНЕКОД“ Григор Григоров приключи успешно RALLY ISLAS CANARIAS.
Коментари Харесай

Григор Григоров с отлично представяне на Rally Islas Canarias

Състезателят на „ ЕНЕКОД “ Григор Григоров завърши сполучливо RALLY ISLAS CANARIAS. Григор Григоров и навигаторът му Янаки Янакиев са единственият български екипаж, взел присъединяване в Junior купата на Европейския рали шампионат. Двамата приключиха надпреварата на шесто място и са на двадесет и седма позиция в общото генерално класиране.

„ За нас RALLY ISLAS CANARIAS беше едно предизвикателство, от чийто край всички сме удовлетворени. Смятам, че направихме положително показване и разгласихме името на България почтено, защото досега не е имало по-добри резултати на българин в ERC Junior”, разяснява Григор Григоров.

Още след първия стадий от конкуренцията водачът съумя да излезе напред в класирането, като изпревари едни от най-хубавите млади състезатели в Европа. Въпреки доста по-малкото опит и километри зад тила си, Григор Григоров започва мощно в конкуренцията. Самият той споделя, че това му е дало спомагателна мотивация, с която решително да построи вероятността за още по-доброто си показване в идващите кръгове от Европейския рали шампионат.

„ Несъмнено доказахме на нашите директни съперници, че не сме за подценяване. Успях да намеря темп и движение по време на стадиите, трасетата бяха типично в моя жанр – подли и технични. Доволен съм, че демонстрирах скорост, с която оставих дълбока следа след моето присъединяване, защото спечелихме уважението на огромна част от екипажите на надпреварата, а с някои даже се сближихме “, добавя състезателят.

В първия ден от ралито екипажът имаше проблеми със спирачните накладки, заради което съвсем останa без спирачки по време на един от стадиите. За страдание, техническите усложнения продължиха и по време на супер-специалния стадий, когато ръчната спирачка на автомобила отхвърли да се задейства, вследствие на което колата излезе от пътя. Поради неверни показания на таблото на колата пък се оказа, че екипажът е карал с съвсем напълно цялостен контейнер, което прави автомобилът по-тежък. Добрата работа на механиците разреши на двамата българи да започват съботния ден с механически изправен автомобил, само че компликациите за тях не завършиха дотук.

В съботния ден Григоров и Янакиев имаха проблеми със записките на някои от стадиите, които съумяха да разрешат чак в сервизната пауза след обзор на онбордите, снимани по време на стадиите. До в допълнение закъснение по трасето докара и фактът, че екипът не бе сменил гумите на автомобила за вторите прекосявания.

„ Взехме си много бележки от миналото съревнование. Тези неточности не оказаха съществено въздействие на резултата ни, само че изрично няма да ги повторим, а и несъмнено имаме какво още да работим и по записката “, безапелационен е Григоров.

Рали състезателят споделя още, че компликациите го вършат по-силен и че ще продължи да се бори до последно за всяка точка. „ Трудно ми е да мисля за първото място в края на шампионата, само че по-късно наше показване се убедих, че няма невъзможни неща “, сподели състезателят.

В умозаключение младият водач изрича своите благодарности на дългогодишния си общоприет спонсор „ ЕНЕКОД “ и на госпожа Нели Беширова за опцията да върви по пътя на своята фантазия, както и на всички останали свои спонсори и сътрудници, на ослепително представилите се механици и на тимовете на Tok Sport и Peugeot Sport за съдействието, което им оказаха по време на надпреварата.

Григор Григоров даде сполучлив старт на спортния си сезон, а за него и целия екип следва още доста работа, оспорвани обиколки и нови трасета. С представянето си на RALLY ISLAS CANARIAS състедзателят сподели на съперниците си, че е квалифициран и ще даде всичко от себе си в Европейския рали шампионат.

Следващият кръг от шампионата е след три седмици в Латвия. Преди това Григоров ще кара в Международно Рали България 2019 на 11 май във Варна.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР