Състезателки от шест държави ще участват в 25-ото издание на

...
Състезателки от шест държави ще участват в 25-ото издание на
Коментари Харесай

Два международни турнира по художествена гимнастика ще се проведат във Варна и в Кюстендил в края на седмицата

Състезателки от шест страни ще вземат участие в 25-ото издание на интернационалния шампионат по художествена гимнастика " Руми и Албена ", който ще се организира от 16 до 18 юни във Варна. Организатор на конкуренцията е клуб Чар ДКС.

Вече изминаха 45 години от трагичната гибел при самолетна злополука на път за Полша на двете варненски гимнастички з.м.с Румяна Стефанова и м.с. Албена Петрова, възпитанички на заслужилата треньорка Мария Чиприянова, донесли многочислени спортни оценки и популярност на България и град Варна. За 25-и път посредством тази конкуренция се отдава респект към двете състезателки.

В шампионата ще вземат участие състезателки от Австрия, Израел, Кипър, Сингапур, Чехия и 11 клуба от България.

Възпитаничката на Чар ДКС и олимпийската шампионка с ансамбъла от Токио 2020 Симона Дянкова в границите на надпреварата ще организира Мастър клас на 16 юни.

Главен арбитър ще бъде старши треньорът на Чар ДКС Филипа Филипова - арбитър категория " бреве ", защитавала неведнъж достойнството на България на съдийската маса на интернационалния подиум.

Откриването на шампионата ще се състои на 17 юни от 13:30 часа в Двореца на културата и спорта, където демонстративно ще вземат участие народен тим девойки самостоятелно и отбор.

В същото време, СКХГ Велбъжд провежда за 42-и път интернационален шампионат по художествена гимнастика " Кюстендилско лято " и приз " Блага Шишкова ", който ще се организира на 16 и 17 юни. Тази година конкуренцията ще бъде по-специална, защото клубът празнува своя 60-годишен празник.

За първи път ще бъде връчен и приз " Блага Шишкова " на най-добре представилата се гимнастичка във възраст дами.

Тази година в конкуренцията ще вземат участие над 300 гимнастички от 13 клуба от страната.

Главен арбитър ще бъде Румяна Бурова, а входът за залата по художествена гимнастика на стадион " Осогово " в свободен.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР