Състезателката в скока на дължина Марина Бек-Романчук и представителят в

...
Състезателката в скока на дължина Марина Бек-Романчук и представителят в
Коментари Харесай

Бек-Романчук и Кохан са най-добрите атлети на Украйна за 2020 г.

Състезателката в скока на дължина Марина Бек-Романчук и представителят в хвърлянето на чук Михайло Кохан бяха определени за най-хубави спортисти на Украйна за 2020 година. Двамата направиха мощен летен сезон. Бек-Романчук завоюва два шампионата от Диамантената лига в скока на дължина, а Кохан, настоящ европейски първенец под 18 години и международен под 20, усъвършенства персоналния си връх в дисциплината.

View this post on Instagram

" Връщайки се обратно към юни месец, не чакахме нищо особено. Беше казано, че Диамантените лиги би трябвало да се провеждат, само че никой не ни даде 100-процентова гаранция. Затова през цялата пролет и половината от лятото упражнявах в лек режим - упражнявах един път дневно, с цел да подкрепям форма. Едва в края на юни и началото на юли опцията за надпревари стана по-очевидна, само че до момента в който не се качихме на самолета, нямаше сигурност ", съобщи пред Украинската атлетическа асоциация Бек-Романчук.
View this post on Instagram

Тя завоюва пет от осемте си надпревари в скока на дължина през 2020 година, като на Диамантената лига в Стокхолм реализира 6.85 м, а на тази в Доха 6.91 м. Бек-Романчук не позволи нито една загуба през зимния сезон, а също така стигна и до персонален връх в зала от 6.96 м на Copernicus Cup в Торун.

View this post on Instagram

19-годишният Кохан беше определен за №1 в родината си за втора поредна година. Въпреки че към момента беше в категория юноши под 20 години, той завоюва пет от осемте си надпревари при мъжете, като в най-хубавото от тях изпрати чука на 77.78 м. Това се случи на мемориала “Ищван Гюлай” в Секешфехервар. Той завоюва и балканската купа при мъжете в Клуж-Напока, а също така се окичи с балканско злато и за юноши под 20 години.

" За благополучие имах опцията да се състезавам през август и септември - имаше надпревари в Украйна и предложения за интернационалните съревнования. Също участвах и на Балканските шампионати за мъже и под 20 години. Въпреки всички компликации съумях да подобря персоналния си връх в Секешфехервар. Ние оцеляхме тази година и съм изцяло стимулиран за 2021 година ", показа Кохан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР