Състезателката по вдигане на тежести Кристина Йову, която в кариерата

...
Състезателката по вдигане на тежести Кристина Йову, която в кариерата
Коментари Харесай

Нови осем случая на положителни проби във вдигането на тежести

Състезателката по повдигане на тежести Кристина Йову, която в кариерата си се е състезавала за три разнообразни страни, е измежду новите осем случая на нарушение на антидопинговите правила, които бяха обявени от Международната федерация по повдигане на тежести.

26-годишната Йову има три допинг нарушавания за всичките три страни, които е представлявала - Молдова, Азербайджан и Румъния, и най-вероятно ще получи доживотно наказване. Йову, която е родена в Молдова, само че сега е състезателка на Румъния, е упрекната не поради позитивен тест, а въз основа на свидетелски показания и/или други документални доказателства, предоставени на Международната федерация. Кристина Йову е бронзова медалистка от олимпийските игри в Лондон 2012 в категория до 53 кг.

С новите осем имена към този момент общо 13 състезатели по повдигане на тежести за с повдигнати обвинявания за нарушение на антидопинговите правила, откакто Международната федерация разгласи и пет имена през предходната седмица. Сред уличените има и двама българи - Даяна Димитрова, която даде позитивна проба за диуретика фуросемид на европейското състезание за девойки в Полша през октомври, и състезаващият се за Азербайджан Валентин Христов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР