Състезателите от Швейцария наложиха пълно надмощие в Супергигантския слалом при

...
Състезателите от Швейцария наложиха пълно надмощие в Супергигантския слалом при
Коментари Харесай

Швейцарски триумф в Супер-Г слалом от финалите на Световната купа по ски, Одермат спечели Малкия кристален глобус

Състезателите от Швейцария постановиха цялостно превъзходство в Супергигантския слалом при мъжете от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в австрийския курорт Заалбах.

Щефан Рогентин, Лоик Меяр и Арно Боасе заеха първо, второ и трето място в надпреварата, а сънародникът им Марко Одермат, който остана пети, се поздрави с Малкия бистър глобус в дисциплината за втора поредна година.

В стотния си старт в Световната купа Рогентин завоюва първата си победа. Той финишира с време от 1:13.36 минути. Втори на единствено 0.03 секунди остана Меяр, а третият Боасе завърши на 0.15 секунди.

Швейцарската доминация бе нарушена само от французина Сиприен Саразен, който финишира четвърти на 0.59 секунди закъснение от първото място.

Одермат, който още преди месец завоюва за трети следващ сезон Големия бистър глобус, през днешния ден добави и Малкия бистър глобус в супергигатнския слалом. Той изостана с 0.64 секунди от Рогенттин, само че това му бе изцяло задоволително за триумфа и за третия трофей през сезона.

Шестата позиция в днешния старт бе разграничена от представителя на домакините от Австрия Винсент Крихмайр и италианеца Доминик Парис, които приключиха с закъснение от 0.76 секунди.

В крайното класиране в супергигантския слалом Марко Одермат приключва преди всичко с 496 точки. Втори с 409 точки е Крихмайр, а трети с 271 точки е различен австриец - Рафаел Хаазер.

Преди спускането в неделя, с което ще се закрие сезон 2023/24 в Световната купа при мъжете, в генералното класиране води Одермат с 1974 точки. Той има непреодолимия задатък от 874 точки пред Лоик Меяр и 995 пред третия Мануел Фелер от Австрия.

Малкият бистър глобус в спускането обаче въобще не е решен, защото Одермат има преднина от единствено 42 точки пред Саразен. Ако го резервира, швейцарецът ще вземе четвърти трофей за сезона след Големия бистър глобус и дребните в гигантския и супергигантския слалом.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР