Състезателите от новия отбор по мотоциклетизъм на писта Еконт рейсиг

...
Състезателите от новия отбор по мотоциклетизъм на писта Еконт рейсиг
Коментари Харесай

Състезатели по мотоциклетизъм с амбиция да създадат школа за безопасно шофиране



Състезателите от новия тим по мотоциклетизъм на писта „ Еконт рейсиг отбор “ – Николай Петров и Марио Ашминов имат упоритост да основат школа по безвредно шофиране на мотори.



„ Искаме тази школа да ориентира хората в това, какво ще се случи с мотора в случай че той застане на вода, по какъв начин да реагираш в случай че си влезнал с по-висока скорост в завоя. Много е огромен % на хората, които са самоуки. Защото Youtube ти предлага всевъзможни видеа, само че да го видиш в действителност и да има човек, който да те следи, да гледа дали го изпълняваш вярно е доста значимо. Така ще си спестиш време, а най-вероятно и рухвания, вреди по мотора и по себе си. Тази концепция я имаме от много време и съм сигурен, че тя се стане факт. Има потребност в България от нея. Книжката не те прави моторист. Имаш потребност от някой, който е бил някъде, научил се е на нещо и желае да го показа с останалите. Мога да кажа, че Ангел Караньотов прави такава школа, която е доста добра, предлагам я, само че една такава школа не е задоволителна за България “, това показа особено за предаването „ Хора, пътища, коли “ Николай Петров, състезатели по мотоциклетизъм на писта.



„ Има към този момент ужасно доста хора, които карат мотори. Много се веселя за това нещо и ги поддържам, тъй като това е същинската независимост. Карал съм на пътя, само че от 4 години стопирах. Спрях, тъй като изгубвам усета за пистата. Ако караш в града или отвън него, го правиш по-различен метод. На пистата имаш повече сигурност, можеш да се отпуснеш и да внесеш повече скорост в самия завой. Да направиш тази бърза обиколка, за която всички се борим. На пътя към този момент е супер рисково, споделям го, тъй като съм страдал. Имам имплант в китката, прешлени съм чупил, изгубил съм доста, доста непосредствен човек, изгубил съм и другари. За това желая да създадем такава академия. Искаме да допринесем аз, моите съотборници и хората, които застават зад нас, да понижим злополуките. Мъката по-късно е огромна. Мотоциклетизмът е много рисково нещо и не можеш да си позволиш да караш без екипировка. Винаги би трябвало да мислиш с две крачки напред “, показа още Ники Петров.



Още за безвредното каране на мотор, за това дали мотористите са донори – в дословни и в преносния смисъл и за цели на новия тим в пистовия ни шампионат можете да чуете в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР