Състезатели по китайски бойни изкуства от цялата страна ще се

...
Състезатели по китайски бойни изкуства от цялата страна ще се
Коментари Харесай

Купа България по Бутащи Ръце ще се проведе в Пловдив

Състезатели по китайски бойни изкуства от цялата страна ще се борят заКупа България по Бутащи ръце. Надпреварата е тази събота - 22 октомври - от 9.00 часа в залата по бойни изкуства в Пловдив, на ул. " Райко Даскалов " 72.

Китайските бойни изкуства (Ушу) имат многовековна традиция и в тях се преплитат разнообразни хрумвания за единоборство. Една от актуалните спортни дисциплини в Ушу е Бутащи Ръце или Туи Шоу – вид за преборване на съперника без удари. При Туи Шоу е значимо чувството на всеки дали и по какъв начин употребява уменията си и до каква степен е стигнал в преодоляването на изкуството.

Състезанията по Бутащи Ръце (Туи Шоу) се организират в целия свят, в разнообразни възрастови групи - деца, младежи, мъже, дами и майстори.

В България първият шампионат по Туи Шоу бе през 2015 година в Русе, с присъединяване на 10 състезатели, а вторият - през 2019 в Пловдив.

През 2021 се организира най-голямото съревнование по Бутащи ръце в София, в което се включиха състезатели във всички категории от 4 клуба в България.
Миналата година, в няколко следващи семинара под управлението на занаятчия Станислав Багалев, чиято школа е към международната Ян Тайдзи фамилна организация, бяха готови съдии, участници и треньори в тази спортна дисциплинираност. Тази година, в конкуренцията се включват над 60 състезатели от 6 Ушу клуба - в София, Пловдив, Стара Загора и Монтана, както и от Шън Лун Варна и Академик Златен Тигър София.

Майстор Станислав Багалев, който е и един от водещите специалисти по китайски бойни изкуства, учител на множеството републикански и европейски първенци по Бутащи ръце, ще е рефер на всички срещи. Гост на надпреварата ще е грандмайстор Ян Зилберстоф от Германия, правоприемник на традицията на Чън жанр на Тай Чи, господин Хон Хай от Китайския Културен Център в София, Георги Тютюков, зам. кмет на Община Пловдив, Георги Стаменов, кмет на регион Централен, Петър Зехтински, шеф отдел " Спорт и Младежки действия " в Община Пловдив.

Кой ще грабне Купа България по Туи Шоу, едно от най-древните китайски бойни изкуства, ще стане ясно на формалната гала в събота от 12.00 ч.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР