Състезанието за най-ефективна диета е ожесточено – различни режими на

...
Състезанието за най-ефективна диета е ожесточено – различни режими на
Коментари Харесай

The Fast Diet: какво е периодично гладуване?

Състезанието за най-ефективна диета е яростно – разнообразни режими на хранене стават все по-популярни, а изборът сред тях е в действителност сложен. Популярност през последните години обаче набра един съответен режим на хранене, който даже се трансформира в може би най-ефективния способ в битката с непотребните килограми. Фастинг, или периодическото недояждане, е точно режимът, за който се счита, че най-бързо топи мазнините.

Какво съставлява периодическото хранене – съществуват доста негови разновидности, само че най-популярният е така наречен 16:8. Тези числа в превод значат, че гладуването е 16 часа, а прозорецът, в който се храним – 8. Известна е още като диета Дъброу или интервално хранене.

На пръв взор това звучи мъчно, само че в гладуването е включено и времето за сън. Добрата вест е, че през тези часове можете да консумирате неподсладени питиета – с изключение на вода включително се включват и кафето и чаят.

През останалите 8 часа би трябвало да вместите всичките си менюта, като задачата е въпреки всичко да приемете нужното количество калории. Повечето хора избират гладуването да стартира вечерта – непосредствено след вечеря – в случай че не приемате нищо от 8 вечерта, то на процедура само ще пропуснете закуската, а първото ви хранене ще е на обяд.

За предпочитане е храните, които приемате, да са здравословни – по този метод натоварването на тялото ви ще е по-малко, а резултатите ви – обезпечено по-добри. Много хора избират да следват и кетогенна диета – потвърдено е, че това понижава възприятието на апетит, което прави интервалът на недояждане по-лесен.

 кето диета и от време на време недояждане

Диетата е потребна освен тъй като топи непотребните килограми. Смята се, че тя оказва помощ в битката с хроничните болести. Освен това понижава оксидативния стрес, което бори възпаленията в тялото.

Фастингът дава отмора на някои от най-важните ни органи. Този метод на хранене усъвършенства съня. Той самичък по себе си е голям фактор и от здравословна позиция, и в битката с непотребните килограми. Сънят забързва метаболизма, понижава риска от хронични заболявания, грижи се за сърцето ни.

Ако 16-часов прозорец на недояждане е огромен за вас, можете да опитате и с по-малък. Не е нужно и да спазвате диета за намаляване, в случай че желаете да опитате Фастинг – доста хора практикуват периодическото недояждане като метод на живот.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР