Състезанието със самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox се завръща

...
Състезанието със самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox се завръща
Коментари Харесай

Направи си сам: състезанието със самоделни колички Red Bull Soapbox се завръща

Състезанието със самоделни безмоторни колички Red Bull Soapbox се завръща в България. Атрактивната конкуренция ще се организира за повторно в София по бул. " Черни връх " на 30 септември. При първото издание през 2014 година се впуснаха общо 62 тима.

Целта на уредниците е да развихрят въображението и инженерната мисъл на тимовете. Основните условия към тях са собственоръчно направените колички да не тежат повече от 80 кг и да се задвижват само от силата на гравитацията.

Всеки тим се състои от най-много четирима души, като водачът би трябвало да има навършени 18 години. Позволено е до трима души да засилят количката на старта.

Експертно жури ще прави оценка скоростта, дизайна, предварителната презентация и артистичността на тимовете по време на спускането.

Регистрацията ще продължи до 15 юни на уеб страницата на конкуренцията. Организаторите изискват тимовете да скицират дизайна на препоръчаното от тях транспортно средство. Най-добрите 70 годни регистрации ще могат да конструират своята " сапунерка ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР