Съставените актове са повече от 170, а констативните протоколи са

...
Съставените актове са повече от 170, а констативните протоколи са
Коментари Харесай

Близо 4900 проверки извършиха държавните горски предприятия и Изпълнителната агенция по горите от 15 до 17 март 

Съставените актове са повече от 170, а констативните протоколи са 84
Близо 4900 инспекции са направили държавните горски предприятия и Изпълнителната организация по горите от 15 до 17 март в това число. В резултат на контрола са формирани над 170 акта и 84 констативни протокола.
В последните четири дни инспекторите от държавните горски предприятия са осъществили общо 1734 инспекции. Проверки за направени на 766 обекта за рандеман на дървесина, 624 транспортни средства, 51 ловци, 9 рибари и 284 физически лица. Съставени са 77 акта за определяне на административни нарушавания и санкции по Закона за горите и Закона за лова и запазване на дивеча. Задържани са 1,43 куб. м обла дървесина и 43,0 пространствени куб. м дърва, също така едно моторно транспортно средство, 3 каруци, 1 моторен трион и 3 други инструмента за дърводобив, едно законно притежавано ловно оръжие и други ловни уреди и муниции – един брой.
Над 3140 инспекции са направили за интервала от 15 до 17.03.2022 година горските инспектори от районните дирекции по горите. 102 екипа са работили на територията на цялата страна през трите дни.
На място са инспектирани 340 обекта за депозиране, преправяне и експедиране на дървесина, повече от 430 обекта за рандеман на дървесина, близо 1280 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 1090 рибари и физически лица. В резултат на контрола от районните дирекции по горите са формирани общо 84 констативни протокола и 102 акта за открити нарушавания на Закона за горите. Задържани са близо 32 плътни куб. м обла строителна дървесина и 20 кубика дърва за огрев.
На 16.03.2022 година горските инспектори от Регионална дирекция по горите – Пазарджик са открили нарушавания в три обекта за депозиране, преправяне и търговия с дървесина в гр. Велинград. От различен подобен обект са издадени два транспортни билета за превозване на обла строителна дървесина в размер на 31 плътни куб. м. Същата е трябвало да се транспорти до различен склад за преправка и търговия. При осъществените инспекции в двата обекта е открито, че получателят разполага с документи за 31 кубика, само че са му доставени единствено 15 кубика и то немаркирана с индустриална марка дървесина. Цялото количество обла строителна дървесина от 31 плътни куб. м по двата транспортни билета е арестувана от горските чиновници на РДГ Пазарджик, като 15 са били арестувани в единия, а 16 в другия склад. За откритите нарушавания са направени констативни протоколи. Предстои съставянето на актове.
Сеч на немаркирани дървета в частни горски територии в землището на с. Новачене са открили горските инспектори на Регионална дирекция по горите в София. За единия от обектите, за който е имало издадено позволение за рандеман на дървесина, активността е спряна, тъй като с изключение на нелегално отсечените дървета проверяващите са установили, че насаждението не е вярно маркирано. За намиращия се в съседство парцел, за който няма издадено позволение и сечта е безусловно противозаконна, е направен констативен протокол и са известени проверяващите органи.
Образувано е досъдебно произвеждане за открити от чиновниците на РДГ Велико Търново нарушавания в горска територия – благосъстоятелност на физически лица. При инспекция на сечище в землището на с. Беброво горските инспектори са открили, че са добити 217 дървета, немаркирани в основата, както и че са отсечени дървета от типове, които не са позволени с издаденото разрешително за сеч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР