Състав на Софийския градски съд отложи делото срещу бившия военен

...
Състав на Софийския градски съд отложи делото срещу бившия военен
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу бившия военен министър Николай Ненчев

Състав на Софийския градски съд отсрочи делото против някогашния боен министър Николай Ненчев.

Той е обвинен за несъблюдение на служебните си отговорности - не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на самолети от изтребителната авиация на Военновъздушни сили .

Причината е, че към момента има непостъпила информация от Министерство на защитата по заложени въпроси .
 Засекретиха протоколите от делото против Ненчев
Засекретиха протоколите от делото против Ненчев

Делото продължава с чуване на очевидци

Съдът упорства и за кореспонденция на отчета от извършената работна среща сред българската делегация в Полша на 21 януари 2019 година .

По време на днешното правосъдно съвещание в залата не се явиха юристът на някогашния министър на защитата - Менко Менков и вещото лице по делото.

Съдът счете, че вещото лице няма да бъде призовавано за идващото правосъдно съвещание, а ще се изисква от него предоставяне на документално мнение .

Прокуратурата изиска от съда нови материали и документи по делото с претекст, че няма какво да бъде осъществено по делото, само че отбраната отхвърли причините на държавното обвиняване .

Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 26 февруари.

След края на правосъдното съвещание, юрист Божков изясни пред медиите, че делото е доста комплицирано, а фактологията и томовете също били обемни .

Той посочи, че всички очевидци по делото са разпитани и правосъдният развой е в своята крайна фаза , само че по никакъв метод не може да се ангажира по кое време ще завърши.

" Закон в правораздаването е изясняване на обективната истина, а не в осъществяването на някакъв проект на петилетка ", акцентира отбраната.

Адвокат Божков съобщи, че не може да даде отговор и да изясни какво съставлява отчетът, от който съдът изисква кореспонденция, без да го види .

Припомняме, процесът против Николай Ненчев по това дело потегли в края на месец февруари 2017 година

Припомняме, съгласно обвиняването, министър Ненчев не е обезпечил авиационната сигурност и летателната валидност на военно въздухоплавателни средства от изтребителната авиация на Военновъздушни сили на Република България. От това са настъпили обилни нездравословни последствия за Българската войска и казусът е изключително тежък.

Това е повода на 05 януари 2017 година на Николай Ненчев да издигнат обвиняване за осъществено закононарушение по работа при изискванията на продължавано закононарушение - с две обособени действия, които поотделно сформират едно и също закононарушение - член 282, ал.3, във вр. с ал.2, във вр. с ал.1, вр. с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
 Прокурорите не харесаха отговора на МО по делото против Ненчев
Прокурорите не харесаха отговора на МО по делото против Ненчев

Поискаха чуването на всички движимости лица да се отсрочи за последващо правосъдно заседание
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР