Състав на Шуменския окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение

...
Състав на Шуменския окръжен съд определи най-тежката мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Съдът в Шумен остави в ареста рецидивист, обвинен в грабеж


Състав на Шуменския областен съд дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на млад мъж, обвинен за обир, оповестиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

М.И. на 34 години е притеглен към наказателна отговорност за обир, представляващ рисков рецидив, осъществен след приложимост на мощ, както и за кражба от възрастен мъж в града. Престъплението е осъществено на 27 февруари. 

Обвиняемият забелязал възрастен мъж и решил да го ограби. Не съумял да осъществя желанията си и откраднал единствено кутия с цигари от него. Малко по-късно, на улица в Шумен, обвиненият направил обир на дамска чанта, съдържаща портмоне със сума пари, персонални документи, мобилен телефон и други движимости от стара жена, като използвал за това мощ. 

Мъжът е осъждан над 20 пъти за разнообразни закононарушения, като последно е изтърпявал наказване „ отнемане от независимост “ до ноември месец 2021 година. След похищенията той беше арестуван за период до 72 часа. 

Работата по двата случая продължава под надзора и управлението на Окръжната прокуратура в Шумен. Определението на съда предстои на обжалване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР