Състав на Районен съд – Русе осъди КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕООД

...
Състав на Районен съд – Русе осъди КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕООД
Коментари Харесай

Жена осъди Кауфланд за 5000 лева

Състав на Районен съд Русе осъди КАУФЛАНД БЪЛГАРИЯ ЕООД ЕНД КО КД сумата от 5000.00 лв., предявена отчасти от 30 000.00 лв. и представляваща обезщетение за породени неимуществени вреди - болки и премеждия вследствие на настъпилата на 04.03.2022 година акцидент вследствие от пострадване на територията на магазин Кауфланд в гр. Русе , бул. " Липник " № 8, заради несъблюдение на отговорностите от ответното сдружение за обезопасяване и поддържане на площите в магазина чисти и безвредни, ведно със законната рента върху сумата, считано от 04.03.2022 год. до окончателното ѝ погашение , както и сумата 40 лв., представляваща породени вследствие на същата акцидент имуществени вреди, изразяващи се в разноски за освидетелстване на 07.03.2022 година в поделение Съдебна медицина на " Умбал Канев " АД – гр. Русе , обективирани във фактура № 0020065116/07.03.2022 година, ведно със законната рента върху тази сума, считано от датата на увреждането – 04.03.2022 година до окончателното ѝ погашение

Решението предстои на въззивно обжалване пред Русе нски областен съд.

На 04.03.2022 година, към 11:30 ч. П. И. е посетила, дружно със брачна половинка си магазин на КАУФЛАНД на бул. " Липник " в гр. Русе . В началото на бранш в магазина, в който се продават растителни масла, тя се е подхлъзнала на разлята по подовата повърхнина, само че непочистена лой, паднала на една страна, като се подпряла на ръката си, при което е изпитала мощна и остра болежка в десния си хълбок и в десния си горен крак. На място била извикана шефката на магазина, която се е оправдала, че разполага единствено с една хигиенистка в комерсиалния обект и не са съумели да почистят навреме пода. Докато била в магазина, ищецът била напътена в комерсиалния обект да попълни дадената ѝ бланкетна декларация за единодушие за обработка на персонални данни по отношение на потребителско недоволство и/или вреда с рекламация във връзка рухването ѝ. Наложило се брачният партньор ѝ да спомага, защото болките ѝ били толкоз мощни, че тя не е съумяла да попълни сама дадената ѝ бланка.

Непосредствено след това- към 12:40 ч., П. минала медицински обзор в Мултипрофилно незабавно поделение на " Умбал Канев " АД в гр. Русе . След осъществен обзор била сложена диагноза /съгласно лист за обзор на пациент в КДБ/СО № 0032177/04.03.2022 г./: " Счупване на долния завършек на лъчевата кост, закрито. " Като обективното положение било установено: " Болка и оток в региона на контузията. Рентгенови данни за фрактура ". 3а терапия била приложена гипсова имобилизация и обезболяване с аналгин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР