Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови отнемане в полза

...
Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови отнемане в полза
Коментари Харесай

Отнемат имущество за милиони на братя Галеви

Състав на Окръжния съд в Кюстендил постанови лишаване в интерес на страната на имущество за 2,5 млн. лева на така наречен братя Галеви, наказани за основаване на проведена незаконна група и рекет през 2012 година, само че след това укрили се и от близо 9 години - оповестени за интернационално търсене.

Искът на по този начин нар. " Комисия Кушлев " беше на обща стойност над 4 милиона и 250 хиляди лева Процесът продължи 8 години, през които бяха извършени над 30 правосъдни съвещания, оповестява.БНР.

Съдебният състав приема, че въз основа на съдържащите се по делото доказателства може да се направи основателно  предположение за съществуването на косвена връзка сред незаконната активност на проверяваните лица Пламен Галев и Ангел Христов и добитото от тях имущество.

Същите са наказани за тежки умишлени закононарушения - първият като началник, а вторият като участник в проведена незаконна група, която е била въоръжена и е била основана за да прави изнудване, за имотна полза.

Очевидно е, че се отнася се за тежки умишлени закононарушения, които са користни по своя темперамент и с които се генерират обилни парични приходи. Тези приходи са били прикривани с реализирането на разпоредителни покупко-продажби на сдружения, регистрирани в офшорни зони, написа в претекстовете правосъдният състав.

Съдът лишава в интерес на страната парцелите, дружно с посочените в тях здания - голям по повърхност и здания комплекс, благосъстоятелност на „ Братя Галеви “ и техните съпруги в село Ресилово, Община Сапарева баня. Не се лишава оръжието на Галеви.

През цялото време, до момента в който вървеше делото, в коридорите на съда се разясняваше, че на името на братя Галеви не се води нищо, а на компании и съдружници на Сейшелите, а активите им са на Британските острови.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР