Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение

...
Състав на Окръжния съд в Хасково потвърди мярката за неотклонение
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, обвинен в домашно насилие над баща си

Състав на Окръжния съд в Хасково удостовери мярката за неотклонение " задържане под стража ", наложена от Районния съд в Свиленград по отношение на мъж, упрекнат в упражняването на домашно принуждение над татко си в свиленградското село Студена, оповестиха от Съдебната палата.

Синът М. Д. се заканил с ликвидиране към родителя си и на 27 ноември т. година му причнил лека телесна щета. Магистратите са споделили извода на първоинстанционния съд, че е налице заплаха М. Д. да се укрие, защото същият няма непрекъснато местоживеене.

От ноември 2022 година против обвинения има издадена Заповед за отбрана от домашното принуждение, с която му е неразрешено да приближава дома на своя татко. Показанията на потърпевшия и направената характерност сочат, че обвиненият използва наркотични субстанции и точно това поражда неговата експанзия и създалата се обстановка в дома, показаха още от съда, чието определение е дефинитивно.

От началото на годината 187 жертви на домашно принуждение са потърсили протекция в консултативните центрове на фондациите " Български център за джендър проучвания " - клон Хасково и " Х&Д джендър вероятности " в област Хасково, заяви на 24 ноември шефът им Петя Петкова при започване на 16-дневна акция против домашното принуждение.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР