Състав на Окръжния съд в Добрич постанови осъдителна присъда по

...
Състав на Окръжния съд в Добрич постанови осъдителна присъда по
Коментари Харесай

Окръжният съд в Добрич призна за виновен подсъдим по обвинение за грабеж

Състав на Окръжния съд в Добрич постанови неоправдателна присъда по дело за обир. Съдът призна подсъдимия В.Ш. за отговорен в това, че на 17 юни 2022г., в гр. Добрич, при изискванията на рисков рецидив, лишил непознати движими движимости - кожен портфейл на стойност 60 лева, и намиращите се в него пари - 305 лева и 200 евро, всичко на обща стойност 756.17 лева, от владението на друго лице без негово единодушие с желание незаконно да ги присвои, като използвал за това мощ.

Според посоченото в обвинителния акт потърпевшият и подсъдимият се намирали пред търговски обект в Добрич. Двамата се заприказвали, като в хода на диалога подсъдимият попитал другия мъж дали може да му даде два лв., с цел да си купи самун, защото бил доста гладен. Пострадалият се съгласил, извадил портфейла си и почнал да търси поисканата сума. Подсъдимият видял, че в портфейла има пари и взел решение да го отнеме. Пресегнал се, сграбчил портфейла, след което използвал мощ и го изтръгнал от ръцете на потърпевшия.

Справката за съдимост на В.Ш. демонстрира, че той е неведнъж осъждан и е изтърпял последното си дейно наказване на 16 май 2022г.

По искане на подсъдимия делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто той призна напълно обстоятелствата, изложени в обвинителния акт. При този ред на разглеждане на делото, при постановяване на неоправдателна присъда, законът задължава съда да понижи в началото избраното на подсъдимия наказване с една трета. В случая съдът дефинира наказване отнемане от независимост за период от 5 години и 6 месеца, което редуцира до 3 години и 8 месеца отнемане от независимост, при първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването.

Присъдата предстои на обжалване и митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд – Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР