Същия период обхваща и продължаващата проверка за съпоставка на доходи

...
Същия период обхваща и продължаващата проверка за съпоставка на доходи
Коментари Харесай

НАП още не е проверила Владислав Горанов и Младен Маринов

Същия интервал обгръща и продължаващата инспекция за параленост на приходи и имущество на Маринов.

Национална агенция за приходите се засилва против някогашните министри от ГЕРБ през юни предходната година. Тогава " Сега " заяви, че консултантската компания " Трилема Кансълтинг " ЕООД, което е еднолична благосъстоятелност на Владислав Горанов, е придобило два парцела в блок 11 на бул. " Цариградско шосе ". Първият съставлява офис на банка с повърхност 145 кв. м, който се намира на сутеренен етаж, а вторият е записан като " образователна занималня на две равнища " и е 136 кв. м. Към него има и прилежащо мазе. Видно от информация в имотния указател договорката е подписана на 27 май м.г., а материалният интерес е 752 994 лева Продавачът е компанията " Лазурит 94 " АД, написа още " Сега ".

Не е ясно от къде Горанов разполага с такава крупна сума. В последната имуществена заявления на някогашния финансов министър написа, че той има 76 193 лева на влог, а неговата брачна половинка още 11 500 лева Консултантската му компания, която е записана през август 2020 година, към момента не е разгласила годишен финансов доклад.

Първоначално някогашният министър отхвърляше да разяснява по какъв метод е съумял да събере средства за покупката на парцели, само че по-късно пред няколко медии Горанов съобщи, че тези 750 000 лева са от комерсиалната активност на консултантската му компания, както и от заем. Видно от Търговския указател няма основан залог върху капитала на " Трилема Кансълтинг " ЕООД, нито пък има ипотека върху някои от парцелите на Горанов.

Данъчните инспекции по отношение на Владислав Горанов и Младен Маринов не престават повече от 6 месеца, а проверката на депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски е завършила стремително - за месец и половина. Това стана ясно от писмо на зам.-изпълнителния шеф на Национална агенция за приходите Георги Димов до гражданско съдружие БОЕЦ. Ревизията стартира на 5 октомври 2021 година, след обява в проверяващия уебсайт Bird.bg, че Пеевски е един от българите в интернационалното следствие " Досиетата Пандора ", като не е заявил връзките си с три офшорни сдружения. Като народен представител Пеевски е задължен да разгласи всички свои компании в декларацията си по обществения указател. Пеевски уточни, че офшорните му компании, за които излезе информация, " в никакъв случай не са правили активност, не са имали активи и посредством тях не са реализирани каквито и да било покупко-продажби ". По закон обаче и офшорките без активност наложително се заявяват. Данъчните очевидно не са се впечатлили от този факт.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР