Съществуват различни предания, свързани със зодиакалните знаци. Една стара легенда

...
Съществуват различни предания, свързани със зодиакалните знаци. Една стара легенда
Коментари Харесай

Легенда за зодиите

Съществуват разнообразни предания, свързани със зодиакалните знаци. Една остаряла легенда обаче изяснява за какво представителите на дадена зодия имат избрани качества, а тези на друга - не.

Според преданието, оповестено в сп. Обекти, една заран Господ се изправил пред дванадесетте си рожби и сложил във всяко от тях семето на човешкия живот.

Първото зрънце той връчил на Овена, като му споделил, че всяко семе, което той посади, след това ще се умножава в ръката му. Бог предсказал още, че Овенът ще е първият, който ще внесе в човешките мозъци Божията концепция и ще отвори очите им за Божието създание. За признателност Господ дал на Овена чувството за лично достолепие.

 Близнаци

Телецa Господ дарил със способността да вгражда субстанция в семето. Той му заръчал да употребява силата си умно, да не изпитва подозрение и да не се въздейства от другите.

На Близнака Бог дал въпроси без отговор. Той му обяснил, че неговата задача ще бъде да даде на индивидите схващане за това, което ги заобикаля, с цел да могат те да доближат до дара на знанието.

На Рака Господ упълномощил да научи хората на страсти. Той му връчил дара на фамилията и му заръчал да накара хората да показват възприятията си.

Лъвът пък се сдобил със способността да показва Божиите творения в цялото им великолепие. Бог му дал дара на достойнството и го предизвестил да не се самозабравя, с цел да не се извърнат индивидите против него.

Девата съгласно Господ трябвало да изследва неговите творения. Той и заръчал да подлага на критика човек за грешките му, с цел да могат хората да подобрят всичко, което Бог е основал. Девата била талантлива с непорочност и разсъдък.

 Дева

На Везната Бог дал любовта. Той ѝ заръчал да припомня на хората за техните отговорности в отношението с останалите, както и да научи индивидите да си оказват помощ.

За Скорпиона Господ отредил тежка орис. Той го дарил със силата да познава човешките мозъци, само че му забранил да споделя това, което знае. Бог дарил Скорпиона с дара на задачата и му обяснил, че той ще би трябвало да пребори човешките инстинкти.

На Стрелеца ролята била най-приятна. Бог му поръчал да научи хората да се смеят, с цел да не станат прекомерно жестоки от горест. Стрелецът получил от Господ изобилието.

Козирогът бил задължен да научи индивидите на труд. Той обаче щял да понася всички старания на човешкия труд върху себе си. Него Бог дарил с отговорност.

Водолеят получил концепцията за бъдещето. Той трябвало да покаже на хората, че имат и други благоприятни условия и не е нужно да стоят единствено на едно място. Бог отредил на Водолея да бъде уединен, само че му дал дара на свободата.

Рибите получили една от най-мъчните задания. На тях Бог упълномощил да събират печатите на индивидите и да му ги носят назад. Господ им обяснил, че хората няма да могат да ги схващат, само че Рибите ще схващат Всевишния.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР