Съществуват най-различни теории за това, защо комарите си имат предпочитания.

...
Съществуват най-различни теории за това, защо комарите си имат предпочитания.
Коментари Харесай

Защо комарите хапят някои хора повече от други

Съществуват най-различни теории за това, за какво комарите си имат желания. По-закръглените, които отделят повече въглероден диоксид, феновете на бира, хората, които се потят повече – общо взето това са любимците на тези летящи твари. Статистиката сочи, че комарите са привлечени неудържимо към един на всеки 10 индивида. Обзалагаме се, че в колкото и да сте суетни, в този случай бихте предпочели да не сте привлекателни. Изобщо!

Без да демонстрираме сексизъм, би трябвало да ви уведомим, че единствено женските комари хапят, тъй като се нуждаят от кръвта ви, с цел да нахранят яйцата си. Освен това всеки тип комар (а те са стотици) си има своите вкусови желания, които зависят от разнообразни фактори.

Химичен състав

Комарите са придирчиви, тъй като желаят най-хубавото за яйцата си. Всеки човешки организъм е неповторим, тъй като създава характерни химикали и микроби.  Хитрите инсекти търсят съответна химична композиция и съответна миризма, която излъчва тялото. Имайте поради, че в случай че отговаряте на условията, ще бъдете засечени в радиус от 30 метра, т.е. избавление няма.

Кръвна група

Да не забравяме, че комарите търсят кръв, тъй че в случай че вашата излъчва вярната миризма, то автоматично  се трансформира в цел. Според научните проучвания хората с нулева кръвна група са два пъти по-апетитни за комарите, в сравнение с притежателите на кръвна група от вид А.

Кой е виновникът за идеалния коктейл за комара?

Колкото повече пот и въглероден диоксид, толкоз по-неустоими сте за комара.  Все отново изследванията не са напълно единомислещи, тъй като най-важната причина е неповторимата миризма на всеки организъм.  

Със сигурност се знае обаче, че млечната киселина е измежду най-сигурните притегателни центрове за комарите. Ако предпочитате да си хапвате сирене, кисело мляко, кисели зеленчуци, напълно естествено е да имате повече от нея в организма си. В подобен случай ви предлагаме да не предприемате вечерни разходки из парка без спрей срещу комари.

Не вярвайте на тези, които настояват, че не ги хапят комари. Това не е правилно. Възможно е да нямат никакви признаци, тъй като всеки организъм реагира по друг метод на отровата, и отсам да произтича заблудата им, само че в един или различен миг всеки е ставал донор на кръв за комар.

Как да се предпазим от комарите?

Първо, старайте се да покриете допустимо по-голяма повърхност от тялото си. Колкото по-малко открита кожа, толкоз по-оскъден гуляй за комарите. Осведомете се какви растения гонят комарите, можете да засадите в градината/на балкона или да сложите листенца в джобовете си (прочетете тук). Избягвайте места с нараснала мокрота – в противоположен случай отивате напряко в устата на звяра. Използвайте спрейове и смазки, с цел да отбраните кожата си, само че след това не забравяйте да ги отмиете добре. И все пак това не даваме гаранция, че никой комар не би се почувствал неустоимо притеглен от вас, само че не пречи да вземете защитни ограничения, нали?

Автор: Цветелина Велчева по материали от Brightside

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР