Съществуват легенди за безсмъртни хора, които са виждани в различни

...
Съществуват легенди за безсмъртни хора, които са виждани в различни
Коментари Харесай

Феноменът на безсмъртните: има ли хора, които не умират изобщо?

Съществуват митове за безсмъртни хора, които са виждани в разнообразни епохи и освен това наподобяват по този начин, като че ли не са остарели и с ден

 безсмъртните

Може би съществуват и през днешния ден, само че към този момент се подвизават под други имена.

АПОЛОНИЙ ТИАНСКИ

Аполоний Тиански

Аполоний Тиански е връстник на Иисус Христос, роден три години преди новата епоха. Той посещава доста страни в античния свят, учи тайните на жреците на Древна Индия и Вавилон, съвременниците му приписват голям брой чудеса.

Надживявайки 10 императори, на 70-годишна възраст Аполоний Тиански се връща в Рим, където по заповед на император Домициан е даден на съд с обвиняване в чернокнижие. Но се случва знамение: пред очите на всички Аполоний изчезва от препълнената правосъдна зала.

Смята се, че той съумява да сътвори балсам на безсмъртието. През XII век живее философът и алхимик Артефиус, от който до наши дни са достигнали два тайнствени труда, изпълнени със загадки и недомлъвки – етюд за философския камък и съчинение за пътищата за удължение на живота.

Мнозина съвременници считат, че под името Артефиус се крие Аполоний Тиански, и привеждат основателни причини в отбрана на съмненията си.

АХАСФЕР, ИЛИ ВЕЧНИЯТ ЕВРЕИН

Според религиозните оказания по време на своя път към Голгота Христос в извънредно безсилие се подпира до стената на къщата на някой си Ахасфер. Но жестокият евреин не му разрешава и за секунда да си отдъхне под тежестта на дървения кръст, и го прогонва. Тогава Спасителят го обрича на безконечни скитания без вяра в миналото да реализира покой или гибел.

Но не щеш ли на разнообразни места и в разнообразни епохи се появява човек, който мнозина отъждествяват с личността на Ахасфер. Италианският астролог Гуидо Бонати го среща в испанския двор през 1223 година. Пет години по-късно за него се загатва в хроника на абатство „ Свети Албан “ (Англия). Арменският архиепископ, посетил абатството, споделя за срещите си с Ахасфер в Армения.

Човекът, показал се за Ахасфер, помни събития с повече от хилядолетна отминалост: помни външността на апостолите и доста детайлности от живота на хората, за които никой от съвременниците му не знае нищо.

През 1242 година този човек се появява във франция. Следват два и половина века безмълвие в историческите летописи. И не щеш ли през 1505 година за Ахасфер се приказва в Бохемия, а след няколко години го виждат в арабския изток. А през 1547 година още веднъж в Хамбург.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР