Съществуващата система, която наброява девет командни пункта и 200 ракетни

...
Съществуващата система, която наброява девет командни пункта и 200 ракетни
Коментари Харесай

Леден Ад Над България! Убива Храната, Колите Ни На Сол! Правителството Вдига Самолетите! Ракети Взривяват

Съществуващата система, която наброява девет командни пункта и 200 ракетни площадки (в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Сливен), ще се доразвие с още два полигона - край Хасково и Казанлък-Карлово. Така ракетните площадки ще станат 262 с 11 командни пункта от 2018 година.

През 2019 година ще се употребява и самолетният прийом за градозащита, който ще обгръща останалата част от страната, в която попада и област Русе. За задачата ще бъдат ситуирани още радари, които да обезпечават с метеорологична информация системата. Те са и най-скъпата част, изясни Славеев.

Той разяснява, че самолетният прийом също е ефикасен. При него надеждността на отбраната е 60 %, до момента в който при ракетния е 70 %.

" Самолетният прийом е доста по-евтин от ракетния. Не си заслужава да се хвърлят толкоз доста пари единствено за 10 % по-голяма успеваемост ", сподели Славеев.

Той изясни, че системата няма да обхване останалите 10 % от територията на България, защото това са буферни зони на пригранични региони. По думите му се обмисля съглашение със Сърбия, Македония и Румъния за зона от съвместен интерес на полети за реализиране на градозащита - т.е. самолетът да може да навлиза 10 км в непозната територия.

Славеев разяснява, че след построяването на системата се обмисля и събирането на такса от земеделските производители за услугата " градозащита ".

Той взе участие в Русе на среща със аграрни производители от района, на която участваха депутати и кметове на общини в региона.

Председателят на Съюза на Дунавските овощари Николай Колев изясни, че градушките тази година са нанесли съществени провали върху овошките. По думите му с изключение на плодовете ледените парчета са засегнали и клоните, където е плодната пъпка, което ще докара до невисок рандеман и през идната година.

По време на срещата аграрни производители желаеха и в област Русе да се ползва ракетен прийом за противоградна отбрана и това да стане допустимо по-скоро.

По данни на регионалната дирекция " Земеделие " 130 260 декара със земеделска продукция са наранени от бурите и градушките в Русенско в интервала от началото на юни до началото на септември тази година. От тях 9393 декара са изцяло унищожени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР