Съществува вероятност сделката за зърно, която изтича на 18 май,

...
Съществува вероятност сделката за зърно, която изтича на 18 май,
Коментари Харесай

Турция: Има шанс за удължаване на зърнената сделка с Русия

Съществува възможност договорката за зърно, която изтича на 18 май, да бъде удължена, съобщи представителят на турския президент Ибрахим Калън в ефира на телевизионния канал " Haberturk ".


" Надявам се на удължение на договорката за зърното, има шансове за това. Полагат се нужните старания в тази посока ", сподели той.

На 22 юли 2022 година в Истанбул беше подписан пакет от документи за доставка на храни и торове на интернационалния пазар. Първоначалният период беше 120 дни, само че през ноември предходната година той беше продължен. На 18 март т.г. Русия разгласи 60-дневно удължение на съглашението, като предизвести, че това ще бъде задоволително време за оценка на осъществяването на меморандума, подписан с Организация на обединените нации.

Руското външно министерство уточни, че по-нататъшното решение за удължение на съглашението ще зависи от повторното свързване на Росселхозбанк със SWIFT, възобновяването на доставките на селскостопанска техника, аварийни елементи и сервизно обслужване, анулацията на рестриктивните мерки върху застраховането и презастраховането, анулацията на възбраната за достъп до пристанищата, възобновяването на употребата на тръбопровода за амоняк Толиати-Одеса, отблокирането на задграничните активи и сметки на съветски компании, свързани с производството и превозването на храни и торове./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР