Съществува широко разпространено схващане, че възрастните хора имат характерна миризма;

...
Съществува широко разпространено схващане, че възрастните хора имат характерна миризма;
Коментари Харесай

Миризмата на старите хора наистина съществува, но не всеки ще я има

Съществува необятно публикувано разбиране, че възрастните хора имат присъща миризма; дребните деца изключително доста обичат да означават, че „ дядо мирише необичайно “. Изследователите са проверявали дали въпросният мирис фактически е присъща част на остаряването, артикул на околната среда или някакво самовнушение.

И макар че са разкрили, че миризмата е най-много резултат от смяната на химикалите, създадени от нашето тяло, и са разпознали участващите молекули в нея, наподобява също по този начин, че мозъкът на този, който помирисва миризмата, също има роля в цялата обстановка.

 On Lok Senior Health Services day care program, 1970's

„ Миризмата на остарял човек “ нормално се приема за нещо неприятно и Хейз и съавторите споделят, че 2-ноненал има точно такава „ неприятна миризма на лой и трева “. Това е молекулата, която придава на отлежалата бира нейния „ мукавен “ усет, което я прави зложелател номер едно за химиците, които желаят да създадат бирата трайна по-дълго.

Миризмата на трева обаче не звучи толкоз неприятно. Освен това, когато Митро кара хората да помиришат миризми, събрани от хора на друга възраст, тези от по-възрастните донори, не са избрани като по-неприятни и в действителност се считат за по-малко интензивни от тези на младите.

Митро и съавторите спекулират, че миризмата на остарял човек се смята за неприятна единствено в подтекст. Обществата с по-голямо почитание към възрастта може да я възприемат по друг метод.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР