Съществува опасност Община Пещера да обяви бедствено положение след 1

...
Съществува опасност Община Пещера да обяви бедствено положение след 1
Коментари Харесай

Община Пещера е пред бедствено положение заради бокулка

Съществува заплаха Община Пещера да разгласи бедствено състояние след 1 януари поради невъзможността да се извозват битови боклуци до районното хранилище край Пазарджик. Това разгласи Николай Зайчев, кмет на Общината, представен от организация " Фокус ".

По думите му повода за това е, че Регионалното хранилище за битови боклуци край Пазарджик към момента няма определен реализатор, който да дава отговор за неговата активност, откакто състезанието е обжалван.

От 1 януари всички сметища в страната се закриват. Преди дни имахме среща с кметове на други прилежащи общини. Големият проблем е, че е обжалвано решението за избор на реализатор на Регионалното хранилище и към момента не е определен подобен. При това състояние в деяние влиза регионалният шеф, който може да разгласи бедствено състояние за 7 дни и по-късно да го удължи до 1 месец, изясни кметът.

Поради обстоятелството, че няма подготвеност за сметосъбирането и сметоизвозването през идната година, няма да има покачване на таксата за битови боклуци в общината. Зайчев сподели и че общината приготвя доста огромна осведомителна акция за разделно събиране на сметта.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Региони (7388)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР