Съществено затопляне се очаква в близките дни. Максималните температури в

...
Съществено затопляне се очаква в близките дни. Максималните температури в
Коментари Харесай

Повече слънчеви часове и по-топло утре

Съществено стопляне се чака в околните дни. Максималните температури в празничния петък, 6-и май, ще бъдат сред 20° и 25°, по Черноморието – не повече от 18°.

Необичайно студено за началото на май беше през днешния ден с оптимални температури в множеството региони към 13°- 14°, в Елхово и Кърджали – едвам 11°, а вятърът създаваше чувството за още по-студено, от действителното време.

Утре ще бъде по-малко прохладно и значително по-топло, с оптимални температури сред 18° и 23°, на морския бряг – от 16° до 19°. Ще доминира слънчево време, само че тук-там, основно в Източна България и в планинските региони, ще има валежи.

Сутринта ще бъде студено с минимални температури тук-там към 3° - 4° и там ще има условия за формиране на слани, евентуално последните за тази пролет, а в низините и котловините ще бъде с мъгли.

В планините денят ще стартира със слънчево време, само че след обяд на обособени места ще има валежи, от дъжд, единствено по-най-високите елементи – от слаб сняг.

Ще духа сдържан вятър от север-северозапад, а температурите и там едва ще се покачат.

И по Черноморието ще има слаби валежи, основно по северното крайбрежие. И вятърът, и вълнението на морето ще бъдат слаби, а температурата на вода - от 12° до 14°.

В южната ни съседка Гърция където температурата на морската вода е от 16° до 18°.

Затопляне се чака на следващия ден освен у нас, само че и на всички места на Балканите, както и на другите два южни полуострова. Причината – циклон, в предната част на който се придвижва по-топъл въздух от Африка. В доста региони от Европа ще има превалявания от дъжд, а на Скандинавския полуостров, където се чака захлаждане, ще превалява сняг.

По-топло, само че все по този начин изменчиво ще остане времето у нас. Ще има и доста слънчеви часове, само че и региони със следобедни превалявания, в четвъртък - в планинските и североизточните региони от страната, в петък - основно в Западна България. В събота и неделя ще доминира слънчево време, само че още веднъж не са изключени изолирани валежи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР